
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaRaviolitaikina
- 150 g (2,33 dl) vehnäjauhoja
- 150 g (2,33 dl) durumvehnäjauhoja
- 3 luomu kananmunaa (huoneenlämpöistä)
Täyte
- 250 g (0,5 l) tuoreita metsäsieniä, esim. kanttarelli tai tatti
-
15 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 1 sipuli
- ½ dl vehnäjauhoja
-
2 dl
Valio ruokakermaa Kolme juustoaLaktoositon Valio ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
- 1 tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Poronfile
- 600 g poronfileetä
- 0 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Annokseen
-
½ dl
Valio ruokakermaa Kolme juustoaLaktoositon Valio ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
- 0 kg parmesaania
Jaa resepti
Ohje
Taikina
- Mittaa jauhot keoksi leivonta-alustalle tai kulhoon. Tee jauhojen keskelle kraatteri, johon laitetaan munat.
- Riko munien rakenne haarukalla tasaiseksi. Pyörittele sormin tai haarukalla jauhoja munien ympäriltä vähitellen sekaisin.
- Vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on kiinteä ja tasainen. Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä. Jos taikina on liian pehmeää, lisää vehnäjauhoja. Onnistunut taikina ei tartu sormiin.
Täyte
- Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
- Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kun sipuli on läpikuultavaa, ripota päälle vehnäjauhot. Sekoita.
- Lisää kerma. Keitä 2 - 3 minuuttia. Mausta.
Raviolien valmistus
- Kauli pastataikina ohueksi levyksi pastakoneella yksi pykälä kerrallaan. Käännä taikina kaksinkerroin joka kierroksen välissä.
- Laita täytettä pastanauhan toiselle reunalle noin 5 cm:n välein. Kostuta välit vedellä ja käännä taikinan toinen reuna päälle.
- Leikkaa ravioleista haluamasti muotoisia, jätä täytteen ympärille riittävästi taikinaa. Varmista että reunat ovat hyvin kiinni toisissaan.
- Keitä raviolit suolalla maustetussa, kiehuvassa vedessä noin 4 - 7 minuuttia.
Poronfile
- Mausta file suolalla ja mustapippurilla.
- Paista poronfileitä kuumalla pannulla, jotta saat niihin kauniin pintavärin.
- Laita sen jälkeen uuniin 200 asteeseen ja kypsennä, kunnes fileiden sisälämpötila on 55 astetta.
- Ota pois uunista ja kääri folioon vetäytymään vähintään 20 minuutiksi.
- Leikkaa file.
Annoksen kokoaminen
- Kuumenna raviolit nopeasti maustetussa ruokakermassa, kun kokoat annoksen . Lisää annoksen päälle Forte juustoa lastuina tai raasteena.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
160 kcal
Proteiini
12,1 g
Hiilihydraatti
15,3 g
Rasva
5,1 g
Tyydyttynyt rasva
2,4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- parmesaania