Hyppää sisältöön
Master Chef -menu

Master Chef -menu

Metsäsienillä täytetyt raviolit maistuvat poron lisäkkeenä. Kermainen kastike täydentää kokonaisuuden. Päästä sisäinen mestarikokkisi valloilleen! Master Chef -aterian kruunaa juustokakku karpalomelballa.

Master Chef -menu

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Raviolitaikina

  • 150 g (2,33 dl) vehnäjauhoja
  • 150 g (2,33 dl) durumvehnäjauhoja
  • 3 luomu kananmunaa (huoneenlämpöistä)

Täyte

  • 250 g (0,5 l) tuoreita metsäsieniä, esim. kanttarelli tai tatti
  • 15 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 1 sipuli
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl
    Valio ruokakermaa Kolme juustoa
    Laktoositon Valio ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 2,5 dl kolme juustoa UHT laktoositon
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Poronfile

  • 600 g poronfileetä
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Annokseen


Ohje

Taikina

  1. Mittaa jauhot keoksi leivonta-alustalle tai kulhoon. Tee jauhojen keskelle kraatteri, johon laitetaan munat.
  2. Riko munien rakenne haarukalla tasaiseksi. Pyörittele sormin tai haarukalla jauhoja munien ympäriltä vähitellen sekaisin.
  3. Vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on kiinteä ja tasainen. Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä. Jos taikina on liian pehmeää, lisää vehnäjauhoja. Onnistunut taikina ei tartu sormiin.

Täyte

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
  2. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kun sipuli on läpikuultavaa, ripota päälle vehnäjauhot. Sekoita.
  3. Lisää kerma. Keitä 2 - 3 minuuttia. Mausta.

Raviolien valmistus

  1. Kauli pastataikina ohueksi levyksi pastakoneella yksi pykälä kerrallaan. Käännä taikina kaksinkerroin joka kierroksen välissä.
  2. Laita täytettä pastanauhan toiselle reunalle noin 5 cm:n välein. Kostuta välit vedellä ja käännä taikinan toinen reuna päälle.
  3. Leikkaa ravioleista haluamasti muotoisia, jätä täytteen ympärille riittävästi taikinaa. Varmista että reunat ovat hyvin kiinni toisissaan.
  4. Keitä raviolit suolalla maustetussa, kiehuvassa vedessä noin 4 - 7 minuuttia.

Poronfile

  1. Mausta file suolalla ja mustapippurilla.
  2. Paista poronfileitä kuumalla pannulla, jotta saat niihin kauniin pintavärin.
  3. Laita sen jälkeen uuniin 200 asteeseen ja kypsennä, kunnes fileiden sisälämpötila on 55 astetta.
  4. Ota pois uunista ja kääri folioon vetäytymään vähintään 20 minuutiksi.
  5. Leikkaa file.

Annoksen kokoaminen

  1. Kuumenna raviolit nopeasti maustetussa ruokakermassa, kun kokoat annoksen . Lisää annoksen päälle Forte juustoa lastuina tai raasteena.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 160 kcal
Proteiini 12,1 g
Hiilihydraatti 15,3 g
Rasva 5,1 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • parmesaania
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi