Mausteinen lammasvarras

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Mausteinen lammasvarras

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

30 min

Eksoottisesti maustettu lihavarras valmistuu hyvin myös naudanlihasta, mutta kehotamme kokeilemaan lammasta, jos sitä suinkin on saatavilla. Varoitus: mausteiden tuoksu huumaa kaikki grillin lähellä oleilevat. Reseptin luoja: Top Chef -voittaja Teemu Laurell.

Ainekset

1000 g
lampaan jauhelihaa
250 g
2 kpl
punasipulia
1 dl
hienonnettua persiljaa
½ dl
hienonnettua minttua
3 rkl
paprikajauhetta
2 rkl
hienonnettua kuminaa
2 rkl
hienonnettua mustapippuria
2 ½ rkl
kanelia
1 dl
hunajaa
1 kpl
keltuainen
3 tl
suolaa

Ohje

  1. Hienonna sipulit ja leikkaa Koskenlaskija pieneksi kuutioksi. Lisää nämä ja kaikki mausteet, yrtit ja keltuainen jauhelihan joukkoon ja sekoita huolellisesti. Pyöritä noin 100 g palloja, laita kostutettuun grillivartaaseen ja grillaa miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö