Mausteinen pähkinähilloke juustoille

Mausteinen pähkinähilloke juustoille

Erilaiset hillot ja hillokkeet ovat oiva ja hienostunut makupari juustoille. Keitä hilloke pähkinöistä ja omenamehusta.

Ainekset3 dl

3 dl
200 g
pähkinöitä, esim. pekaani ja macadamia
1 dl
sokeria
2 dl
1
kanelitanko
1
tähtianis

Ohje

  1. Hienonna pähkinöitä hieman veitsellä tai monitoimikoneella. Seos saa jäädä karkeaksi. Paahda puhtaalla pannulla keskilämmöllä niin, että pähkinät saavat hiukan väriä, mutta eivät pala. Sekoittele.
  2. Lisää sokeri ja omenatäysmehu. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää mausteet.
  3. Keitä hiljalleen 3 - 5 min kunnes seos alkaa saostua. (Seos sakenee jäähtyessään lisää.) Ota pannu liedeltä.
  4. Tarjoa juustojen (esim. Valio Mustaleima™ tai Valio Turunmaa®) kera.

Vinkki

* Jos seoksesta tulee liian kiinteää, lisää tilkka mehua ja kuumenna hetki.* Käytä halutessasi cashew-pähkinöitä seoksena yhdessä saksanpähkinöiden kanssa* Käytä hasselpähkinöitä vain kuorittuina.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
382 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
30 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,0 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)