Mausteista ankankoipea, paahdettua punajuurta ja fenkolia

Reseptiyhteistyö: vuoden-kokki-2018-kalle-tanner

Mausteista ankankoipea, paahdettua punajuurta ja fenkolia

Reseptiyhteistyö: vuoden-kokki-2018-kalle-tanner

Monesta joulupöydästä löytyy hanhea tai ankkaa. Vuoden kokki Kalle Tanner inspiroitui kokeilemaan, miten joulun mausteet toimisivat ankan kanssa ja löytäisivät siten tiensä jo joulumenun pääruokaan. Myös punajuuri on joulupöydän klassikkoraaka-aine. Nyt punajuuret tarjoillaan lämpimänä. Fenkoli ja jogurtti tuovat kokonaisuuteen raikkautta.

45 min

Ainekset4 n. 4 annosta

Mausteiset ankankoivet

4 kpl
kypsää ankankoipea
1 kpl
kanelitanko
4 kpl
tähtianista
4 kpl
neilikkaa
¼ tl
kardemummaa
¼ tl
korianterinsiemeniä
½ dl
muscovadosokeria
1 dl
rypsiöljyä

Paahdetut punajuuret ja fenkolit

4 kpl
isoa punajuurta
500 g
karkeaa merisuolaa
½ dl
sherryetikkaa
¼ dl
sokeria
2 kpl
fenkolia

Fenkolijogurtti

1 tl
fenkolinsiemeniä
100 g

Koristeluun

1 nippu
pronssifenkolia
1 nippu
punajuurenversoja

Ohje

  1. Reseptin valmistusaika: 45 min
  2. Mausteiset ankankoivet

  3. Paahda kuivat mausteet kuivalla pannulla ja jauha maustemyllyssä tai blenderissä hienoksi jauheeksi, sekoita muscovadosokeri joukkoon ja sekoita rypsiöljyn kanssa tahnaksi.
  4. Hiero maustetahna ankankoipien nahkaan ja paahda uunissa grillivastuksen alla rapeaksi.
  5. Paahdetut punajuuret ja fenkolit

  6. Levitä karkea merisuola uunin kestävään astiaan noin 2 cm paksuksi kerrokseksi ja asettele punajuuret suolapedille.
  7. Paahda 180 °C uunissa noin tunti, tai kunnes punajuuret ovat niin kypsiä että hammastikku uppoaa siihen vaivatta.
  8. Sekoita sherryetikka ja sokeri.
  9. Kuori punajuuret lämpiminä ja leikkaa neljään osaan.
  10. Marinoi punajuuret lämpiminä sherryetikka-sokeriliemessä ja mausta vielä lopuksi suolalla.
  11. Paahda myös fenkolit suolapedillä 180 °C noin 20 minuuttia ja leikkaa fenkolit pitkittäin neljään osaan.
  12. Fenkolijogurtti

  13. Paahda fenkolinsiemenet kuivalla pannulla ja jauha morttelissa jauheeksi, sekoita jogurtin joukkoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  14. Tarjoile fenkolijogurtti erillisestä astiasta ankan ja kasvisten kaveriksi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö