
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
13 h 20 min
Yhteensä
13 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.75
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl sokeria
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 3 kananmunaa
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa appelsiiniValio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 1 appelsiini
Sitrussiirappi
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
-
2 dl
Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehuaValio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehu on mehukas aloitus päivälle! Raikasta täysmehua, hedelmälihaa ja runsaasti C-vitamiinia.
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää munat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää tämän jälkeen rahka ja kuivat aineet. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.
- Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (n. ø 23 cm). Asettele pinnalle hyvin pesty appelsiini viipaleina.
- Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 1h 20 min, tai kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä pistämällä hammastikulla kakun keskelle, tikkuun ei tulisi tarttua taikinaa. Peitä leivinpaperilla paiston puolivälissä, ettei pinta tummu liikaa.
Sitrussiirappi
- Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua n. 15 min, kunnes seos hiukan sakenee.
- Kaada kuumaa siirappi hiljalleen kakun päälle ja anna imeytyä. Kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut tekeytyä useamman tunnin.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
292 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
36,2 g
Rasva
14,4 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa