Mehevä appelsiinikakku sitrussiirapilla

Mehevä appelsiinikakku sitrussiirapilla

1 h 35 min
keskitaso
331 kcal / 100g
20
71

Mehevä appelsiinikakku on ihanan pirteä ja aurinkoinen tarjottava kahvipöytään. Siirapin kanssa ei kannata nuukailla, sillä se on kakun mehukkuuden salaisuus.

Ainekset

12 annosta
200 g
2 ½ dl
sokeria
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl (3 tl)
leivinjauhetta
1 tl
jauhettua inkivääriä
3
kananmunaa
1 prk (200 g)
1
appelsiini

Sitrussiirappi

50 g
1 ½ dl
sokeria
2 dl

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää munat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää tämän jälkeen rahka ja kuivat aineet. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (n. ø 23 cm). Asettele pinnalle hyvin pesty appelsiini viipaleina.
  4. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 1h 20 min, tai kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä pistämällä hammastikulla kakun keskelle, tikkuun ei tulisi tarttua taikinaa. Peitä leivinpaperilla paiston puolivälissä, ettei pinta tummu liikaa.
  5. Sitrussiirappi

  6. Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua n. 15 min, kunnes seos hiukan sakenee.
  7. Kaada kuumaa siirappi hiljalleen kakun päälle ja anna imeytyä. Kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut tekeytyä useamman tunnin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
331 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
17 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
99 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)