Mehevä juhlapöydän kahvikakku

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Mehevä juhlapöydän kahvikakku

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

30 min

Kevään mehevä kahvikakku sopii hyvin juhlapöytään tarjottavaksi. http://www.pullahiiri.com/2015/05/kevaan-meheva-kahvikakku.html

Ainekset

5 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
200 g
voita
200 g
3 dl
sokeria
4 kpl
kananmunaa
1 dl
kermaa

Kuorrute:

4 rkl
sitruunamehua
2 dl
tomusokeria
Koristeluun syötäviä kukkia

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauhot sekä leivinjauhe keskenään ja nosta sivuun. Mittaa vatkauskulhoon huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Voit lämmittää tuorejuustoa pienen hetken, jotta sekin on lähes huoneenlämpöistä. Mittaa joukkoon vielä sokeri ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää joukoon kananmunat yksitellen, koko ajan hyvin vatkaten. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen kerma vuorotellen kuivien aineiden kanssa.
  2. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun, noin kahden litran kahvikakkuvuokaan. Tasoita pinta ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuutin ajan. Tarkista kakun kypsyys esimerkiksi cocktailtikulla. Ota kypsä kakku pois uunista ja anna kakun jäähtyä paiston jälkeen muutamien minuuttien ajan ennen kumoamista tarjoiluastialle.
  3. Valmista kuorrute sekoittamalla neste ja tomusokeri keskenään. Kuorrute saa olla hieman valuvaa. Kuorruteen paksuutta voit säädellä lisäämällä joukkoon nestettä tai tomusokeria. Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja anna valua hieman reunoja pitkin. Koristele halutessasi syötävillä kukilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö