Mehevä maljakakku

Mehevä maljakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mehevä maljakakku

Mehevä maljakakku

Koristele tämä näyttävä ja suussasulava jälkiruoka kesällä kauden marjoilla. Muina vuodenaikoina voit käyttää vaikkapa eksoottisia hedelmiä.

Valmistusaika

Työaika
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset20 annosta

20 annosta

Pohja

4
munan kakkupohja ks kääretorttu

Täyte

2 tlk ( à 400 g/230 g)
säilykepersikoita
2 prk (à 200 g)
½ dl
sitruunamehua
1 ½ dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
2 dl
vadelmahilloa

Koristeluun

kauden marjoja tai hedelmiä
mintunlehtiä

Ohje

  1. Valmista pohja ohjeen mukaan. Leikkaa jäähtynyt pohja neljään osaan.
  2. Valuta persikat, ota noin 1 dl lientä talteen. Viipaloi persikat.
  3. Sekoita tuorejuuston joukkoon sitruunamehu, sokerit ja vaahdotettu kerma.
  4. Kokoa kakku n. 12 cm korkuiseen, 2 - 2,5 litran lasimaljaan. Laita maljan pohjalle yksi pohjan paloista ja kostuta se liemellä. Levitä päälle vadelmahilloa, persikkaviipaleita ja tuorejuustovaahtoa. Tee vielä kolme samanlaista kerrosta, päällimmäiseksi tuorejuustovaahtoa.
  5. Anna kakun vetäytyä peitettynä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
  6. Koristele pinta paloitelluilla kauden hedelmillä ja/tai marjoilla sekä sitruunamelissan tai mintun lehdillä.
  7. Tarjoa kahvin kanssa tai jälkiruokana. Ottimeksi sopii iso lusikka.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
228 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›