Mehevä porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mehevä porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku

Tämä muikean maukas porkkanakakku saa kuorrutuksen sulatejuustosta ja rahkasta.

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset14 annosta

14 annosta

Pohja

3
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
kanelia
200 g
4 dl (220 g)
hienoksi raastettua porkkanaa
1 dl
ananasmurskaa

Kostutus

½ dl
Valio ananastäysmehua

tai 0.5 dlValio omenatäysmehua

Kuorrutus

½ rasiaa (à 400 g)
250 g
1 rkl
1 rkl
sitruunamehua
3 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria

Koristeluun

mantelirouhetta

tai pähkinärouhetta
tai paahdettuja mantelilastuja

Ohje

  1. Aloita porkkanakakun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää sulatetun voin, porkkanaraasteen ja ananasmurskan kanssa vuorotellen vaahtoon.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, halkaisijaltaan noin 30 cm:n, matalaan ja tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
  3. Paista porkkanakakkua 200 asteessa noin 30 min. Kumoa kypsä pohja hieman jäähtyneenä.
  4. Kostuta jäähtyneen porkkanakakun päällys ja reunat. Sekoita kuorrutus ja levitä kakulle. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
284 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›