Siirry sisältöön
Mehevä porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku

Tämä muikean maukas porkkanakakku saa kuorrutuksen sulatejuustosta ja rahkasta.

Mehevä porkkanakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 3 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl kanelia
  • 200 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl (220 g) hienoksi raastettua porkkanaa
  • 1 dl ananasmurskaa

Kostutus

Kuorrutus

  • ½ rasiaa (à 400 g)
    Valio Oltermanni® levittyvää sulatejuustoa
    Valio Oltermanni® levittyvä sulatejuusto on mieto koko perheen suosikki, jota on helppo sipaista leivälle. Valio…
    Valio Oltermanni® e400 g levittyvä sulatejuusto laktoositon
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 rkl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 0 kg
    mantelirouhetta

Ohje

  1. Aloita porkkanakakun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää sulatetun voin, porkkanaraasteen ja ananasmurskan kanssa vuorotellen vaahtoon.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, halkaisijaltaan noin 30 cm:n, matalaan ja tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
  3. Paista porkkanakakkua 200 asteessa noin 30 min. Kumoa kypsä pohja hieman jäähtyneenä.
  4. Kostuta jäähtyneen porkkanakakun päällys ja reunat. Sekoita kuorrutus ja levitä kakulle. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 274 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 33,9 g
Rasva 12,6 g
Tyydyttynyt rasva 7,1 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mantelirouhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search