Mehevä pullavanukas

Mehevä pullavanukas

Karamellivanukas ja luumu-rusinakeitto yhdistyvät pullapuddingissa. Mantelimassa tuo lisämakua ja runsautta kuumaan jälkiruokaherkkuun. Helppoa ja hyvää.

40 min
helppo
255 kcal / 100g
1
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
n. 200 g (puolikas)
pullapitkoa
1 ½ dl
150 g
mantelimassaa
1 ½ dl
2 rkl
mantelilastuja

Vuokaan

1 rkl

Ohje

  1. Viipaloi pulla n. 1 cm:n ja mantelimassa n. ½ cm:n paksuiksi viipaleiksi. Puolita mantelimassaviipaleet ja litistä niitä ohuemmiksi. Laita pullasiivuja ja mantelimassasiivuja lomittain voilla voideltuun, paistonkestävään vuokaan (koko n. 23 x 11 cm).
  2. Valuta päälle vanukasta. Anna vetäytyä noin vartti. Valuta sitten päälle luumu-rusinakeitto. Jos pulla on kuivahtanutta, lisää sekä vanukkaan että keiton määrää n. ½ dl. (Ripottele päälle mantelilastut.)
  3. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 min.

Vinkki

Halutessasi voitvuorata vuoan leivinpaperilla, johon se muotoutuu paremmin kosteana (rutistä paperi nyrkissä hanan alla, ravista ja asettele vuokaan. ) Voin levittäminen on tällöin ehkä vähän hankalaa, mutta sitä kannattaa kuitenkin ripotella vaikka pieninä nokareina, koska se tuo hyvää makua pullapohjaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
255 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
11 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
46 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)