Siirry sisältöön
Meksikolainen voileipäkakku

Meksikolainen voileipäkakku

Texmex-maut ovat löytäneet tiensä voileipäkakkuun. Tämä meksikolainen voileipäkakku on erityisesti nuorten suosiossa.

Meksikolainen voileipäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 15 viipaletta grahampaahtoleipää isoa

Kostutukseen

  • ½ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Täyte

  • 1 pkt (250 g) kypsiä broilerin sisäfileitä
  • 1 avokado
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® paprika-chili tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
    Valio Viola® kevyt e200 g paprika-chili tuorejuusto laktoositon
  • 1 tlk (140 g) ananasmurskaa
  • 1 dl tuoretta persiljaa

Väliin

  • 1 iso paprika

Päälle

  • 1 rasia (à 200 g)
    Valio Viola® paprika-chili tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
    Valio Viola® kevyt e200 g paprika-chili tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 0 kg tacolastuja
  • 1 avokado
  • 1 punainen chilipalko
  • 0 kg tuoretta korianteria
  • 1 lime lohkoina

Ohje

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen hienontamalla broilerin sisäfileet. Leikkaa avokado hyvin pieniksi kuutioiksi. Pirskota avokadoille sitruunamehua. Lisää tuorejuustoon broileri ja avokadokuutiot, valutettu ananas ja hienonnettu persilja. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
  2. Tee kahdesta osittain päällekkäin asetetusta leivinpaperista alusta (55 x 45 cm). Kostuta leipäviipaleiden reunat pullasudilla. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin. Levitä leiville 1/4 täytteestä ja 1/4 paprikakuutioista. Aseta päälle toinen leipäkerros (ei tarvitse kostuttaa) ja jatka täyttämistä ja kokoamista, kunnes voileipäkakku on täytetty.
  3. Kostuta pinta. Kiedo voileipäkakku papereiden sisään tiukaksi paketiksi ja laita muovipussiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  4. Tasoita voileipäkakun reunat tarvittaessa.
  5. Vaahdota tuorejuusto ja vispikerma yhdessä. Levitä kuorrute kakun pintaan ja reunoille.
  6. Koristele voileipäkakku meksikolaisittan.

Vinkki

Kokoa voileipäkakku viipaleista "tiiliseinäperiaatteella", jotta pystysaumat eivät osu samalle kohdalle. Kakku pysyy tällöin paremmin leikattaessa koossa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 160 kcal
Proteiini 7,3 g
Hiilihydraatti 9,5 g
Rasva 10 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tacolastuja
  • tuoretta korianteria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search