Melanzane alla parmigiana eli italialainen munakoisovuoka

Melanzane alla parmigiana eli italialainen munakoisovuoka

1 h 35 min
haastava
77 kcal / 100g
14
14

Munakoiso on hyvin valmistettuna todella maukas raaka-aine, jota käytetään paljon Välimeren keittiöissä. Munakoisovuoka on muunnelma italialaisesta "Melanzane alla parmigiana", jossa maukas tomaattikastike ja voimakas juusto maustavat sametinpehmeät, paahdetut munakoisoviipaleet. Tästä ei kasvisruoka parane.

Ainekset

6 annosta
2 - 3 (n. 1 kg)
munakoisoa
1 rkl
karkeaa merisuolaa
2 rkl
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria

Tomaattikastike

2 (200 g)
sipulia
5 - 6
valkosipulin kynttä
1 rkl
2 tlk (à 390 - 400 g)
tomaattimurskaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (2 dl)
1 dl
tuoretta basilikaa , persiljaa ja timjamia

Vuokaan

1 rkl

Päälle ja väliin

1 pkt (150 g)
100 g
parmesaania raastettuna

Ohje

  1. Aloita valmistamalla tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota miedolla lämmöllä.
  2. Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen ilman kantta n. 30 min, kunnes kastike on sakeaa.
  3. Mausta tomaattikastike sokerilla, suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi ruokakerma ja hienonnetut yrtit.
  4. Käsittele munakoisot kastikkeen kiehuessa. Pese ja kuivaa ne. Poista kannat ja leikkaa pitkittäin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  5. Asettele munakoisoviipaleet työlaudan päälle ja ripottele niille karkeaa merisuolaa. Kun munakoisojen pinnalle on noussut nestepisaroita, huuhtele tai pyyhi neste sekä ylimääräinen suola pois. Kuivaa lopuksi munakoisojen pinta.
  6. Paista munakoisot voissa pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta viipaleet työlaudalle odottamaan.
  7. Voitele korkeareunainen uunivuoka (vetoisuus väh. 2 l). Lado vuoan pohjalle munakoisoviipaleita. Lisää päälle n. 1/3 tomaattikastikeesta, 1/3 juustoviipaleista ja 1/4 raastetusta juustosta.
  8. Tee vielä kaksi kerrosta kuten edellä.
  9. Asettele päällimmäiseksi kerros munakoisoa ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
  10. Paista uunin keskitasolla 225 asteesssa n. 15 min.
  11. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
  12. Tarjoa lämpimänä kasvisruokana (6 annosta) tai liharuokien kasvislisäkkeenä (8 annosta).

Vinkki

Munakoisovuoan voi tarjoilla myös kylmänä esim. noutopöydässä tai pikkuruokana leivän kanssa.
Alkuun
Lohiterriini
1 h 45 min
Jälkeen
Persikka-vadelmatrifle
1 h 10 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
77 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
5 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
80 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)