Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Metsästäjän leipä

Metsästäjän leipä on lämpimien leipien klassikko. Helppoa ja kerrassaan herkullista!

Metsästäjän leipä
Metsästäjän leipä

Ainesosat

leipää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 475 g porsaan sisäfileetä
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • ½ l (200 g) tuoreita sieniä, esim. herkkusieniä
  • 1 (100 g) sipuli
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa tai paprika-chili -tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 6-8 viipaletta ruispaahtoleipää, esim. ruistoast

Pinnalle

  • ¾ dl tuoretta persiljaa tai muuta yrttiä

Ohje

  1. Leikkaa fileestä ohuita (n. 1/2 cm:n) viipaleita. Painele viipaleita sormilla. Paista nopeasti kuumalla pannulla Oivariini rasvassa kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lihaviipaleet pannun toiselle reunalle. Alenna lämpöä. Lisää viipaloidut sienet. Anna nesteen haihtua sienistä. Lisää hiukan Oivariini rasvaa ja hienonnettu sipuli. Kypsennä sipuli pehmeäksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Sekoittele.
  2. Leikkaa leivistä ohuelti reunat halutessasi. Paista leivät toisella pannulla Oivariini rasvassa molemmin puolin. Siirrä leivinpaperille uunipellille. Nosta päälle liha-sieniseosta. Kuumenna 200 asteessa 5 min juuri ennen tarjoilua. Ripota pinnalle persiljaa.

Vinkki

Voit korvata herkkusienet esim. pakastetuilla, esikäsitellyillä suppilovahveroilla (250 g) tai vastaavalla määrällä suolasieniä, joista liika suola on liotettu ja kiehautettu pois. Jos käyttämäsi leivät ovat pieniä, täyte riittää useammalle leivälle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 138 kcal
Proteiini 12 g
Hiilihydraatti 6 g
Rasva 7,1 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search