Metsästäjän leipä

Metsästäjän leipä

30 min
helppo
139 kcal / 100g
2
2

Metsästäjän leipä on lämpimien leipien klassikko. Helppoa ja kerrassaan herkullista!

Ainekset

6 leipää
475 g
porsaan sisäfileetä
n. 2 rkl
ripaus
suolaa ja mustapippuria
½ l (200 g)
tuoreita sieniä , esim. herkkusieniä
1 (100 g)
sipuli
1 rasia (200 g)
ripaus
suolaa ja mustapippuria
6 - 8 viipaletta
ruispaahtoleipää , esim. ruistoast

Pinnalle

¾ dl
tuoretta persiljaa tai muuta yrttiä

Ohje

  1. Leikkaa fileestä ohuita (n. 1/2 cm:n) viipaleita. Painele viipaleita sormilla. Paista nopeasti kuumalla pannulla Oivariini rasvassa kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lihaviipaleet pannun toiselle reunalle. Alenna lämpöä. Lisää viipaloidut sienet. Anna nesteen haihtua sienistä. Lisää hiukan Oivariini rasvaa ja hienonnettu sipuli. Kypsennä sipuli pehmeäksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Sekoittele.
  2. Leikkaa leivistä ohuelti reunat halutessasi. Paista leivät toisella pannulla Oivariini rasvassa molemmin puolin. Siirrä leivinpaperille uunipellille. Nosta päälle liha-sieniseosta. Kuumenna 200 asteessa 5 min juuri ennen tarjoilua. Ripota pinnalle persiljaa.

Vinkki

Voit korvata herkkusienet esim. pakastetuilla, esikäsitellyillä suppilovahveroilla (250 g) tai vastaavalla määrällä suolasieniä, joista liika suola on liotettu ja kiehautettu pois.Jos käyttämäsi leivät ovat pieniä, täyte riittää useammalle leivälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
139 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
7 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
9 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön9.7.2016 kello 15:52
Todella helppo ja maukas ateria ❣