Meze-pöytä

Meze-pöytä

3 h
keskitaso
118 kcal / 100g
1
0

Meze tulee persiankielestä sanasta mazzidan, maistaa. Meze-pöytä koostuukin erilaisista pienistä suupaloista ja tahnoista, joita voi nauttia pikkusyötävänä tai kokonaisena ateriana. Katso reseptisivun sivupalstasta muita ideoita herkulliseen meze-pöytään.

Ainekset

null annosta

Labneh eli valutettu jogurtti

1 rasia (500 g)
¼ tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä

Punajuuridippi

3 isoa
punajuurta
½ dl
2 rkl
fariinisokeria
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
juustokuminaa
1 tl
kanelia
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
jauhettua korianteria
½ tl
suolaa
1 dl

Paahdettu paprikadippi

2
paprikaa
2
chiliä
2 ½ rkl
limetin mehua
½ tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
½ pkt (à 250 g)

Ohje

  1. Labneh eli valutettu jogurtti

  2. Mausta kreikkalainen jogurtti suolalla. Lusikoi jogurtti harsolla tai kuitukangasliinalla vuorattuun siivilään. Peitä jogurtti kankaan reunoilla. Nosta siivilä kulhon päälle. Anna valua jääkaapissa väh. 2 t
  3. Punajuuridippi

  4. Paloittele kuoritut raa'at punajuuret karkeasti. Laita uunivuokaan ja sekoita joukkoon Oivariini. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 45 min. Kääntele punajuuria muutaman kerran kypsennyksen aikana.
  5. Soseuta hiukan jäähtyneet punajuuret. Mausta. Sekoita lopuksi jogurtti joukkoon kevyesti.
  6. Paahdettu paprikadippi

  7. Leikkaa paprikat ja chilit kahtia, poista siemenet. Laita leivinpaperille uunipellille leikkuupinta alaspäin. Paahda grillivastuksen alla n. 10 min tai kunnes paprikoiden ja chilien kuoret mustuvat kauttaaltaan.
  8. Anna jäähtyä hetki, irrota kuoret. Soseuta paprikat ja chilit. Mausta. Sekoita lopuksi murennettu kotijuusto dipin joukkoon.
Lisukkeeksi
Baba ghanoush eli munakoiso-seesamitahna
1 h 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
118 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
8 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
88 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)