Hyppää sisältöön
Mifu Gua Bao eli Mifulla täytetyt höyrytetyt sämpy

Mifu Gua Bao eli Mifulla täytetyt höyrytetyt sämpy

Gua Bao tarkoittaa höyryssä kypsennettyä sämpylää. Taiwanista maailmalle levinnyt sämpylä poikkeaa kotoisista sämpylöistä niin valmistustavoiltaan kuin rakenteeltaan. Sämpylä on hieman makeahko ja se täytetään suolaisilla täytteillä. Täytteeksi sopii niin korealainen kimchi kuin kotimainen Mifu ruokarae.

Mifu Gua Bao eli Mifulla täytetyt höyrytetyt sämpy

Ainekset

sämpylää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Bao bun -alkutaikina

  • 1½ dl vettä
  • 1 dl vehnäjauhoja

Bao bun -taikina

  • 2 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl
    Valio laktoositon kevyt maitojauhetta instant
    Monikäyttöinen Valio laktoositon kevyt maitojauhe on laktoositonta kevytmaitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei…
    Valio laktoositon kevyt maitojauhe instant 400 g
  • 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 1 (300 g) kurkku
  • 1 pussi (100 g) hapanimeläkastiketta, esim. Spice Up
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl limemehua
  • 2 tl seesamöljyä
  • 1 pkt (330 g)
    Valio MiFU® ruokaraetta Original
    Valio MiFU® ruokarakeet ovat helppo ratkaisu pääruoanlaittoon. Rakeita käytetään lämpimässä ruuanlaitossa samaan tapaan kuin jauhelihaa…
    Valio MiFU® 330 g ruokarae Original laktoositon
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 prk (215/180 g) korealaista säilykekiinankaalia eli kimchiä, esim. Yataka

Ohje

  1. Ota ensimmäiseksi taikinaan lisättävä maito huoneenlämpöön odottamaan.
  2. Mittaa pinnoitettuun kattilaan alkutaikinan ainekset. Sekoita tasaiseksi. Kypsennä miedolla lämmöllä samalla puuhaarukalla tai -lastalla sekoittaen. Massa paksuuntuu kuumentuessaan ja sitä pitää sekoittaa erittäin voimakkaasti. Jatka sekoittamista 3 - 5 min, kunnes massa on hieman läpikuultavaa, sitkeää ja paksua. Siirrä välillä kattila pois liedeltä, jos se lämpenee liikaa tai tarvitset hetken lepoa.
  3. Sekoita taikinan kuivat aineet yleiskoneen kulhossa. Kaavi joukkoon alkutaikina ja muna.
  4. Sekoita taikinakoukulla tasaiseksi. Lisää maito pienissä erissä koneen käydessä. Anna koneen vaivata taikinaa 15 min, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
  5. Ripottele hieman jauhoa taikinan pinnalle ja kohota se lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä n. ½ h, kunnes se on kaksinkertainen.
  6. Kaada taikina jauhotetulla pöydälle. Jaa taikina 12 osaan. Pyöritä pulliksi ja "lyö" ne voimakkaasti kämmenselällä littanoiksi n. 3 mm paksuisiksi pyöreiksi levyiksi jauhoja apuna käyttäen. Taita puolikuun muotoon.
  7. Anna kohota liinan alla 45 min.
  8. Kuumenna kattilassa vettä ja nosta päälle verkkosiivilä, mieluiten tasapohjainen. Siivilä kannattaa sivellä kevyesti öljyllä. Kypsennä siinä höyrysämpylät. Laita kattilan kansi siivilän päälle, jolloin höyry pääsee väliin jäävästä raosta pois. Tiivistyvä höyry ei saa valua sämpylöiden päälle, silloin ne vettyvät taikinaksi. Voit kypsentää kerralla niin monta sämpylää, kuin siivilän pohjalle väljästi mahtuu. Kypsennysaika 10 min.
  9. Halkaise sämpylät ja täytä Mifulla, limemajoneesilla, kimchillä, kurkulla ja korianterilla. Nauti heti.

Täytteet

  1. Koverra kurkusta siemenet pois. Suikaloi kurkku. Hienonna korianteri. Valuta kimchi. Mausta majoneesi limemehulla ja seesamöljyllä.
  2. Ruskista Mifu Oivariini rasvassa paistinpannulla harvakseltaan sekoitellen 4 - 5 min. Lisää joukkoon 1 dl hapanimeläkastiketta.

Vinkki

Sämpylät voi myös pakastaa ennen kypsennystä, jolloin niitä voi valmistaa tarvittaessa. Ota tällöin sämpylät sulamaan jääkaappiin esim. edellisenä iltana. Höyrykypsennykseen on myynnissä myös bambuisia höyrykeittimiä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 168 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 20,7 g
Rasva 6,4 g
Tyydyttynyt rasva 0,8 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi