Mifu Gua Bao eli Mifulla täytetyt höyrytetyt sämpylät

Mifu Gua Bao eli Mifulla täytetyt höyrytetyt sämpylät

Gua Bao tarkoittaa höyryssä kypsennettyä sämpylää. Taiwanista maailmalle levinnyt sämpylä poikkeaa kotoisista sämpylöistä niin valmistustavoiltaan kuin rakenteeltaan. Sämpylä on hieman makeahko ja se täytetään suolaisilla täytteillä. Täytteeksi sopii niin korealainen kimchi kuin kotimainen Mifu Sweet & sour.

2 h 30 min
haastava
169 kcal / 100g
3
0

Ainekset12 sämpylää

12 sämpylää

Alkutaikina

1 ½ dl
vettä
1 dl
vehnäjauhoja

Taikina

2 dl
5 dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1 dl
1 pussi (11 g)
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
1
kananmuna

Täyte

1 (300 g)
kurkku
1 pussi (100 g)
hapanimeläkastiketta , esim. Spice Up
1 ruukku
tuoretta korianteria
1 dl
majoneesia
1 rkl
limemehua
2 tl
seesamöljyä
1 pkt (330 g)
1 rkl
1 prk (215/180 g)
korealaista säilykekiinankaalia eli kimchiä , esim. Yataka

Ohje

  1. Ota ensimmäiseksi taikinaan lisättävä maito huoneenlämpöön odottamaan.
  2. Mittaa pinnoitettuun kattilaan alkutaikinan ainekset. Sekoita tasaiseksi. Kypsennä miedolla lämmöllä samalla puuhaarukalla tai -lastalla sekoittaen. Massa paksuuntuu kuumentuessaan ja sitä pitää sekoittaa erittäin voimakkaasti. Jatka sekoittamista 3 - 5 min, kunnes massa on hieman läpikuultavaa, sitkeää ja paksua. Siirrä välillä kattila pois liedeltä, jos se lämpenee liikaa tai tarvitset hetken lepoa.
  3. Sekoita taikinan kuivat aineet yleiskoneen kulhossa. Kaavi joukkoon alkutaikina ja muna.
  4. Sekoita taikinakoukulla tasaiseksi. Lisää maito pienissä erissä koneen käydessä. Anna koneen vaivata taikinaa 15 min, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
  5. Ripottele hieman jauhoa taikinan pinnalle ja kohota se lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä n. ½ h, kunnes se on kaksinkertainen.
  6. Kaada taikina jauhotetulla pöydälle. Jaa taikina 12 osaan. Pyöritä pulliksi ja "lyö" ne voimakkaasti kämmenselällä littanoiksi n. 3 mm paksuisiksi pyöreiksi levyiksi jauhoja apuna käyttäen. Taita puolikuun muotoon.
  7. Anna kohota liinan alla 45 min.
  8. Kuumenna kattilassa vettä ja nosta päälle verkkosiivilä, mieluiten tasapohjainen. Siivilä kannattaa sivellä kevyesti öljyllä. Kypsennä siinä höyrysämpylät. Laita kattilan kansi siivilän päälle, jolloin höyry pääsee väliin jäävästä raosta pois. Tiivistyvä höyry ei saa valua sämpylöiden päälle, silloin ne vettyvät taikinaksi. Voit kypsentää kerralla niin monta sämpylää, kuin siivilän pohjalle väljästi mahtuu. Kypsennysaika 10 min.
  9. Halkaise sämpylät ja täytä Mifulla, limemajoneesilla, kimchillä, kurkulla ja korianterilla. Nauti heti.
  10. Täytteet

  11. Koverra kurkusta siemenet pois. Suikaloi kurkku. Hienonna korianteri. Valuta kimchi. Mausta majoneesi limemehulla ja seesamöljyllä.
  12. Ruskista Mifu Oivariini rasvassa paistinpannulla harvakseltaan sekoitellen 4 - 5 min. Lisää joukkoon 1 dl hapanimeläkastiketta.

Vinkki

Sämpylät voi myös pakastaa ennen kypsennystä, jolloin niitä voi valmistaa tarvittaessa. Ota tällöin sämpylät sulamaan jääkaappiin esim. edellisenä iltana.Höyrykypsennykseen on myynnissä myös bambuisia höyrykeittimiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
169 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
6 g
Suola
4,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)