Gua Bao tarkoittaa höyryssä kypsennettyä sämpylää. Taiwanista maailmalle levinnyt sämpylä poikkeaa kotoisista sämpylöistä niin valmistustavoiltaan kuin rakenteeltaan. Sämpylä on hieman makeahko ja se täytetään suolaisilla täytteillä. Täytteeksi sopii niin korealainen kimchi kuin kotimainen Mifu ruokarae.
Bao bun -alkutaikina | |
---|---|
1 ½ dl | vettä |
1 dl | vehnäjauhoja |
Bao bun -taikina | |
2 dl | |
5 dl | vehnäjauhoja |
½ dl | sokeria |
1 dl | |
1 pussi (11 g) | kuivahiivaa |
1 tl | suolaa |
1 | kananmuna |
Täyte | |
1 (300 g) | kurkku |
1 pussi (100 g) | hapanimeläkastiketta , esim. Spice Up |
1 ruukku | tuoretta korianteria |
1 dl | majoneesia |
1 rkl | limemehua |
2 tl | seesamöljyä |
1 pkt (330 g) | |
1 rkl | |
1 prk (215/180 g) | korealaista säilykekiinankaalia eli kimchiä , esim. Yataka |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.