Mifu-kaalilaatikko

Mifu-kaalilaatikko

3 h
keskitaso
50 kcal / 100g
9
7

Kaalilaatikko on yksi suomalaisen ruokaperinteen helmistä. Jauhelihan asemasta kasvisruokailijan kaalilaatikko täydentyy näppärästi Mifulla, joka tuo ruokaan proteiinia ja hauskaa suutuntumaa.

Ainekset

6 annosta
1 ½ kg
valkokaalia
2 isoa
sipulia
2 rkl
1 pkt (330 g)
1 ½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria
2 rkl
meiramia
n. 2 rkl
siirappia
1 dl
puuroriisiä
8 dl
kasvislientä

Ohje

  1. Suikaloi kaali.
  2. Hauduta se kokoon pienessä vesimäärässä tilavassa kattilassa. Valuta.
  3. Hienonna sipulit. Paista ne rasvassa Mifu ruokarakeen kanssa. Mausta.
  4. Sekoita ruokarae-sipuliseos ja raaka riisi kaalin joukkoon.
  5. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää kasvisliemi.
  6. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 2 1/2 h. Peitä vuoka leivinpaperilla tai foliolla, kun pinta on saanut sopivasti väriä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
50 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
2 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
25 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)