Siirry sisältöön
Mifu-kasvisquesadillat

Mifu-kasvisquesadillat

Tämä on ravitsemuksellisesti suositeltava ilmastovastuullinen resepti, joka perustuu Sydänmerkkiaterian kriteereihin ja RuokaMinimi-hankkeen ilmastoystävällisempiin ruokavalintoihin. Mifuquesadilla on täynnä Välimeren makuja. Reseptistä riittää pääruoaksi neljälle tai välipalaksi kahdeksalle.

Mifu-kasvisquesadillat

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 8 täysjyvätortillaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 50 g babypinaattia tai lehtikaalia
  • 50 g (0,5 dl) aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 100 g
    Valio Polar® 10% juustoa
    Valio Polar® on saanut innoituksensa pohjoisesta luonnosta, joka ei tunne kompromisseja. Sen maku on samaan…
    Valio Polar® Kevyt 10 % e600 g
  • 1 rasia (330 g)
    Valio MiFU® ruokaraetta Välimeren tomaatti
    Valio MiFU® ruokarakeet ovat helppo ratkaisu pääruoanlaittoon. Rakeita käytetään lämpimässä ruuanlaitossa samaan tapaan kuin jauhelihaa…
    Valio MiFU® 330 g ruokarae Välimeren tomaatti laktoositon
  • 1 tl limetin mehua
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 0 kg chilijauhetta tai cayennepippuria

Tomaattisalsa

  • 250 g kypsää tomaattia
  • ½ punasipuli
  • 1 pieni valkosipulin kynsi
  • ½ punainen chilipalko
  • 2 tl öljyä, aurinkokuivatuista tomaateista
  • 2 tl limetin mehua
  • 1 rkl tuoretta korianteria tai persiljaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Ohje

  1. Valmista tomaattisalsa: Halkaise tomaatit posta kanta ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuoritut sipulit. Halkaise chilipalko pitkittäin, poista siemenet ja hienonna. Hienonna myös yrtti. Sekoita ainekset kulhossa. Anna maustua quesadillojen valmistamisen ajan jääkaapissa.
  2. Hienonna sipulit, pinaatti tai lehtikaali ja aurinkokuivatut tomaatit. Raasta juusto.
  3. Kuullota sipulit ja siirrä kulhoon. Sekoita sipuleiden joukkoon pinaatti, aurinkokuivatut tomaatit, juustoraaste ja mifu rakeet. Mausta täyte limetin mehulla, pippurilla ja halutessasi chilillä tai cayennepippurilla.
  4. Lusikoi täyte tortillan toiselle reunalle ja taita toinen reuna täytteen päälle.
  5. Paista quesadillat keskilämmöllä paistinpannulla, kunnes juusto on sulanut ja pinta on kauniin ruskea.
  6. Tarjoile quesadilla tomaattisalsan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 86 kcal
Proteiini 9,1 g
Hiilihydraatti 15 g
Rasva 4,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • chilijauhetta
  • suolaa
  • sokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search