
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 pkt filotaikinaa
Täyte
- 1 porkkanaa
- 100 g retikkaa
- ¼ purjoa
- 2 rkl seesamöljyä
- 100 g mungopavun ituja
- 2-4 valkosipulin kynttä
- 1 pala tuoretta inkivääriä
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- 1-2 punaista chiliä
- 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
- 2 rkl osterikastiketta
-
1 pkt (330 g)
Valio MiFU® ruokaraetta OriginalValio MiFU® ruokarakeet ovat helppo ratkaisu pääruoanlaittoon. Rakeita käytetään lämpimässä ruuanlaitossa samaan tapaan kuin jauhelihaa…
Paistamiseen
- 1-2 l öljyä
Tarjoiluun
- 0 kg makeaa chilikastiketta
- 0 kg soijakastiketta
- 0 kg punaista chiliä
Jaa resepti
Ohje
- Ota filotaikina sulamaan hyvissä ajoin.
- Valmista täyte: Kuori porkkana ja retikka. Halkaise ja pese purjo. Leikkaa kasvikset tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Hienonna valkosipuli, inkivääri ja chili. Kuumenna pannulla seesamöljy (voi käyttää paistamiseen tarvittaessa myös Oivariini rasvaa, voita tai öljyä). Lisää kasvikset, idut, mausteet ja kastikkeet. Paista muutama min. Lisää Mifu, sekoita ja nosta pannu pois levyltä.
- Leikkaa filotaikinalevyt pinossa kuudeksi yhtä suureksi ruuduksi. Peitä levypino kostealla liinalla tai kelmulla, että taikina ei kuivu.
- Yhteen kääryleeseen tarvitset taikinaruudun, jossa on kolme levyä päällekkäin. Levitä täytettä levyn alareunalle, jätä ala ja sivureunat tyhjäksi n. 1,5 cm:n matkalta. Taita levyn alareuna täytteen päälle. Käännä sivureunat keskellä ja rullaa tiukaksi kääryleeksi. Liimaa avoin yläreuna kiinni pienellä määrällä vettä. Kääri kaikki kääryleet samaan tapaan.
- Kuumenna öljy korkeareunaisessa kattilassa n. 180 asteiseksi. Uppopaista kääryleitä useassa erässä, kunnes kullanruskeita. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
- Nauti kevätkääryleet heti dippaamalla niitä makeaan chilikastikkeeseen tai chilillä maustettuun soijakastikkeeseen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
53 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
1,9 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
0,2 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- makeaa chilikastiketta
- soijakastiketta
- punaista chiliä