Siirry sisältöön
Mifu-kevätkääryleet

Mifu-kevätkääryleet

Kullanruskeat ja rapeat kevätkääryleet sulkevat sisäänsä rouskuvia kasviksia ja pehmeää Mifua. Dippaa nämä herkut makean tuliseen chilikastikkeeseen tai vaikkapa soijaan etkä muuta kaipaa.

Mifu-kevätkääryleet

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt filotaikinaa

Täyte

  • 1 porkkanaa
  • 100 g retikkaa
  • ¼ purjoa
  • 2 rkl seesamöljyä
  • 100 g mungopavun ituja
  • 2-4  valkosipulin kynttä
  • 1 pala tuoretta inkivääriä
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1-2  punaista chiliä
  • 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 1 pkt (330 g)
    Valio MiFU® ruokaraetta Original
    Valio MiFU® ruokarakeet ovat helppo ratkaisu pääruoanlaittoon. Rakeita käytetään lämpimässä ruuanlaitossa samaan tapaan kuin jauhelihaa…
    Valio MiFU® 330 g ruokarae Original laktoositon

Paistamiseen

  • 1-2 l öljyä

Tarjoiluun

  • 0 kg makeaa chilikastiketta
  • 0 kg soijakastiketta
  • 0 kg punaista chiliä

Ohje

  1. Ota filotaikina sulamaan hyvissä ajoin.
  2. Valmista täyte: Kuori porkkana ja retikka. Halkaise ja pese purjo. Leikkaa kasvikset tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Hienonna valkosipuli, inkivääri ja chili. Kuumenna pannulla seesamöljy (voi käyttää paistamiseen tarvittaessa myös Oivariini rasvaa, voita tai öljyä). Lisää kasvikset, idut, mausteet ja kastikkeet. Paista muutama min. Lisää Mifu, sekoita ja nosta pannu pois levyltä.
  3. Leikkaa filotaikinalevyt pinossa kuudeksi yhtä suureksi ruuduksi. Peitä levypino kostealla liinalla tai kelmulla, että taikina ei kuivu.
  4. Yhteen kääryleeseen tarvitset taikinaruudun, jossa on kolme levyä päällekkäin. Levitä täytettä levyn alareunalle, jätä ala ja sivureunat tyhjäksi n. 1,5 cm:n matkalta. Taita levyn alareuna täytteen päälle. Käännä sivureunat keskellä ja rullaa tiukaksi kääryleeksi. Liimaa avoin yläreuna kiinni pienellä määrällä vettä. Kääri kaikki kääryleet samaan tapaan.
  5. Kuumenna öljy korkeareunaisessa kattilassa n. 180 asteiseksi. Uppopaista kääryleitä useassa erässä, kunnes kullanruskeita. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
  6. Nauti kevätkääryleet heti dippaamalla niitä makeaan chilikastikkeeseen tai chilillä maustettuun soijakastikkeeseen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 53 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 1,9 g
Rasva 3 g
Tyydyttynyt rasva 0,2 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • makeaa chilikastiketta
  • soijakastiketta
  • punaista chiliä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search