Mifu-lasagne

Mifu-lasagne

1 h 45 min
keskitaso
117 kcal / 100g
10
12

Mifu sopii joka perheen suosikkiruokiin jauhelihan tilalle. Heti käyttövalmis ruokarae tuo vaihtelua ja uusia makuja arjen klassikoihin.

Ainekset

4 annosta
9
lasagnelevyä

MiFU-kastike

1 pkt (330 g)
2 (200 g)
sipulia
3
valkosipulin kynttä
1 rkl
2 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1
kana- tai kasvisliemikuutiota
1 tl
sokeria
¼ tl
jauhettua valkopippuria

Juustokastike

3 rkl
3 rkl
vehnäjauhoja
6 dl
1 pussi (150 g)
½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria

Voiteluun

1 - 2 rkl

Pinnalle

1 dl

Ohje

  1. Mifu-kastike

  2. Paista Mifu ruokarae ja hienonnetut sipulit ja valkosipuli pannulla rasvassa.
  3. Lisää tomaattimurskat. Huuhtele molemmat tölkit 1/2 dl:la vettä ja lisää kastikkeen joukkoon. Lisää murennettu liemikuutio, sokeri ja pippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama minuutti.
  4. Juustokastike

  5. Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
  6. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste. Mausta kastike.
  7. Lasagnen valmistus

  8. Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin Mifu-kastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Laita päälle taas Mifu-kastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan.
  9. Painele lopuksi lasagnea kevyesti, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Ripota päälle juustoraaste.
  10. Kypsennä uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 1 h. Anna vetäytyä 15 min ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
117 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
6 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
102 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)