Mifu-pinaattifrittata

Mifu-pinaattifrittata

40 min
keskitaso
105 kcal / 100g
0
0

Frittata eli uunimunakas on monipuolinen tarjottava: Se toimii lämpimänä tarjottuna joko pääruokana tai iltapalana. Kylmänä sen taas voi paloitella ja nostaa sormisyötäväksi vaikka buffetpöytään. Tämä maukas frittata pannulla täydentyy vihreillä kasviksilla ja proteiinipitoisella Mifulla.

Ainekset

2 annosta
6
kananmunaa
1 dl
½ tl
rouhittua mustapippuria
2 (200 g)
sipulia
1
valkosipulin kynsi
100 (4 kpl)
tuoretta, vihreää parsaa
6 - 7 kpl
kirsikkatomaatteja
150 g
lehtipinaattia
½ tl
suolaa
1 pkt (330 g)
1 dl
2 rkl
pinjansiemeniä

Paistamiseen

2 rkl

Ohje

  1. Valitse iso paistinpannu, joka kestää 180 asteen lämpötilaa.
  2. Sekoita munat, maito ja mustapippuri kulhossa.
  3. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tai murskaa valkosipuli valkosipulinpuristimella.
  4. Kuori parsat. Poista kova tyvi. Leikkaa ne vinoittain ohuiksi viipaleiksi. Puolita tomaatit.
  5. Huuhtele ja kuivaa pinaatit. Leikkaa hieman pienemmiksi.
  6. Kuumenna Oivariini rasva paistinpannulla. Lisää sipulit, parsa ja Mifu. Paista, kunnes Mifu on saanut hieman paistopintaa (4 - 5 min). Lisää pinaatti. Paista muutama min. Mausta suolalla.
  7. Valuta päälle muna-maitoseos ja tasoita ainesten pinta pannulla. Voit myös kevyesti nostella pinaattia esiin, jolloin frittatasta tulee väriltään vihreämpi. Ripota päälle tomaatit ja juustoraaste.
  8. Kypsennä 180 asteisessa uunissa uunin keski-/yläosassa 20 min, lisää puolessa välissä pinjansiemenet.
  9. Tarjoa lämpimänä pääruokana. Kylmänä frittatan voi paloitella ja tarjota pienempinä annospaloina.

Vinkki

Halkaise parsojen nuput pituussuunnassa, voitele ne Oivariini rasvalla ja lisää ne frittatan pinnalle pinjansiementen kanssa yhtä aikaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
105 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
7 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
80 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)