Hyppää sisältöön
Mifu-pinaattifrittata

Mifu-pinaattifrittata

Frittata eli uunimunakas on monipuolinen tarjottava: Se toimii lämpimänä tarjottuna joko pääruokana tai iltapalana. Kylmänä sen taas voi paloitella ja nostaa sormisyötäväksi vaikka buffetpöytään. Tämä maukas frittata pannulla täydentyy vihreillä kasviksilla ja proteiinipitoisella Mifulla.

Mifu-pinaattifrittata

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 kananmunaa
  • 1 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 (200 g) sipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 4 (100 g) tuoretta, vihreää parsaa
  • 6-7  kirsikkatomaatteja
  • 150 g lehtipinaattia
  • ½ tl suolaa
  • 1 pkt (330 g)
    Valio MiFU® ruokaraetta Original
    Valio MiFU® ruokarakeet ovat helppo ratkaisu pääruoanlaittoon. Rakeita käytetään lämpimässä ruuanlaitossa samaan tapaan kuin jauhelihaa…
    Valio MiFU® 330 g ruokarae Original laktoositon
  • 1 dl
    Valio Juustomestarin cheddar raastetta
    Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
    Valio Juustomestarin e150 g cheddar juustoraaste
  • 2 rkl pinjansiemeniä

Paistamiseen


Ohje

  1. Valitse iso paistinpannu, joka kestää 180 asteen lämpötilaa.
  2. Sekoita munat, maito ja mustapippuri kulhossa.
  3. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tai murskaa valkosipuli valkosipulinpuristimella.
  4. Kuori parsat. Poista kova tyvi. Leikkaa ne vinoittain ohuiksi viipaleiksi. Puolita tomaatit.
  5. Huuhtele ja kuivaa pinaatit. Leikkaa hieman pienemmiksi.
  6. Kuumenna Oivariini rasva paistinpannulla. Lisää sipulit, parsa ja Mifu. Paista, kunnes Mifu on saanut hieman paistopintaa (4 - 5 min). Lisää pinaatti. Paista muutama min. Mausta suolalla.
  7. Valuta päälle muna-maitoseos ja tasoita ainesten pinta pannulla. Voit myös kevyesti nostella pinaattia esiin, jolloin frittatasta tulee väriltään vihreämpi. Ripota päälle tomaatit ja juustoraaste.
  8. Kypsennä 180 asteisessa uunissa uunin keski-/yläosassa 20 min, lisää puolessa välissä pinjansiemenet.
  9. Tarjoa lämpimänä pääruokana. Kylmänä frittatan voi paloitella ja tarjota pienempinä annospaloina.

KORISTELUVINKKI

  1. Halkaise parsojen nuput pituussuunnassa, voitele ne Oivariini rasvalla ja lisää ne frittatan pinnalle pinjansiementen kanssa yhtä aikaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 95 kcal
Proteiini 7,7 g
Hiilihydraatti 1,8 g
Rasva 6,1 g
Tyydyttynyt rasva 1,6 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi