Mikin partaveitsisimpukka chevicheä ja bataattia

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Mikin partaveitsisimpukka chevicheä ja bataattia

Mikin partaveitsisimpukka chevicheä ja bataattia

Reseptiyhteistyö MasterChef

Mikin partaveitsisimpukka chevicheä ja bataattia

MasterChefin toisessa jaksossa painetehtävään joutuneet kilpailijat valmistivat annokset mysteeriboxista paljastuneesta suosikki- tai inhokkiraaka-aineestaan. Mikin annos oli partaveitsisimpukka chevicheä ja bataattia.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Partaveitsisimpukka

500 g Partaveitsisimpukoita

Leche de Tigre

1 kpl Jalopeno
4 kpl Partaveitsisimpukan jalkoja
2 kpl Limen mehua
1 kpl Sitruunan mehua
50 g Korianteri
50 g Oliiviöljyä

Bataattikreemi

1/2 kpl Bataattia
3 dl Kermaa
1 kpl Valkosipulinkynsi
1 tl Limenmehua
1 tl Suola

Bataattisipsi

1/2 kpl Bataattia
3 dl Syväpaistoöljyä

Marinoidut sipulirenkaat

1 kpl Hopeasipuli
1 kpl Kevätsipuli
1/2 punttia Ruohosipulia
2 rkl Kvinoan siemeniä

Ohje

  1. Valmista Leche de Tigre. Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja aja hienoksi. Siivilöi ja jaa kahteen kulhoon. Toisessa 2/3 ja toisessa 1/3 osaa marinaadista.
  2. Valmista partaveitsisimpukat. Puhdista simpukat pois kuoresta ja laita jääveteen. Huuhtele kylmällä vedellä, jotta simpukoihin ei jää hiekkaa. Irroita simpukoiden jalka käsin. Kuivaa ja marinoi simpukoita 8 minuuttia Leche de Tigressä.
  3. Valmista marinoitu sipuli. Leikkaa sipuleista ohuita renkaita. Marinoi 1/3 osassa Leche de Tigressä. Ripottele päälle kevätsipulia, ruohosipulia ja kvinoansiemeniä.
  4. Valmista bataattikreemi. Paahda isoiksi paloiksi leikattu bataatti valkosipulin ja öljyn kanssa 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kiehauta kerma ja lisää joukkoon bataatit. Kun bataatit on pehmeitä, laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja soseuta kreemiksi. Siivilöi ja mausta suolalla.
  5. Valmista bataattisipsit. Siivuta bataatista ohuita siivuja mandoliinilla. Liota siivut kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kuivaa bataattisiivut ja uppopaista 160 asteisessa öljyssä paksupohjaisessa kattilassa 1-3 minuuttia.
  6. Kokoa annos.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

TUTUSTU OHJELMAAN

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.