Minipiirakat

Reseptiyhteistyö: koskenlaskija-reseptit

Minipiirakat

Reseptiyhteistyö: koskenlaskija-reseptit

30 min

Nämä juustoiset poropiiraat paistat nopeasti illanistuijaisiin. Luoja: Campasimpukka http://campasimpukka.blogspot.fi/

Ainekset

6 kpl
Lehtitaikinalevy
125 g
Valio Koskenlaskija® sipuli-ruohosipuli sulatejuusto laktoositon
2 dl
Turkkilainen jogurtti
12 viipaletta
Poroleikkele
Punaista pestoa
Ruohosipulia
Persiljaa
Basilikaa

Ohje

  1. Otin taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle ja kuumensin uunin 225 asteeseen. Notkistin sulatejuuston vatkaamalla sen yhdessä turkkilaisen jogurtin kanssa tasaiseksi massaksi. Leikkasin taikinapyörällä taikinalevyt pitkittäin kahteen suikaleeseen. Sivelin suikaleille ensin pestoa ja sen päälle Koskenlaskija-massaa. Juuston päälle sijoittelin puolikkaiksi leikattuja leikkeleviipaleita ja ruohosipulisilppua, persiljaa ja basilikaa. Käärin suikaleen rullaksi ja nostin rullan muffinivuoan koloseen. Paistoin minipiirakoita noin 15 minuuttia, kunnes ne olivat saaneet kauniin paistopinnan ja olivat ilmavia ja kypsiä. Nostin ne varovasti vuoasta leivinpaperin päälle jäähtymään. Minipiirakat voi hyvin tehdä paistamista vaille valmiiksi vuokaansa ja jättää jääkaappiin odottamaan iltaa.
  2. Vinkki! Jos taikinalevyjä jää yli, niin niistä voi helposti tehdä maistuivia Koskenlaskija-grissinejä. Lopun Koskenlaskija- juustomassan voi nauttia voileipien päällä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö