Minna Kuukan paistettua siikaa, duchesse-perunoita, hernepyrettä ja Beurre Blanc -kastiketta

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Minna Kuukan paistettua siikaa, duchesse-perunoita, hernepyrettä ja Beurre Blanc -kastiketta

Minna Kuukan paistettua siikaa, duchesse-perunoita, hernepyrettä ja Beurre Blanc -kastiketta

Reseptiyhteistyö MasterChef

Minna Kuukan paistettua siikaa, duchesse-perunoita, hernepyrettä ja Beurre Blanc -kastiketta

MasterChefin 9. jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa annokset mysteeriboxista paljastuneista perunoista.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Duchesse-perunat

0,5 kg Jauhoperunoita
50 g Voita
2 kpl Kananmunan keltuaisia
1 rkl Oliiviöljyä
Pippuri
Suola

Siika

1 kpl Siikafile
2 rkl Voita
Suola

Hernepyre

2 dl Herneitä
0,5 dl Kanalientä
1 kpl Salottisipuli
2 rkl Voita
loraus Kermaa
Pippuri
Suola

Beurre Blanc -kastike

4 kpl Salottisipuleita
0,5 dl Valkoviinietikkaa
2 dl Valkoviiniä
1 dl Vettä
0,5 dl Kermaa
200 g Voita
ripaus Valkopippuria
ripaus Cayennepippuria
Suola

Ohje

  1. Valmista hernepyre. Kuullota hienonnettu sipuli voissa kattilassa. Lisää kanaliemi, herneet ja valkoviini. Anna herneiden pehmetä. Lisää mausteet ja kerma. Poraa sileäksi pyreeksi sauvasekoittimella.
  2. Valmista duchesse-perunat. Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolavedessä. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää joukkoon voi ja oliiviöljy. Sekoita ja anna jäähtyä hieman. Sekoita joukkoon keltuaiset ja mausteet. Lisää tarvittaessa lisää öljyä, jos seos on liian paksua. Laita perunamassa pursotinpussiin ja pursota massaa leivinpaperin päälle uunipelille. Gratinoi duchesse-perunoita 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
  3. Valmista kastike. Kuumenna etikka kattilassa. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit, valkoviini ja vesi. Keitä niin, että jäljellä on 3 rkl nestettä. Siivilöi mausteliemi ja laita takaisin kattilaan. Lisää mausteliemeen kerma ja vatkaa joukkoon kuutioitu voi. Mausta valmis kastike.
  4. Valmista siika. Leikkaa siikafile kahdeksi annospalaksi. Paista annospalat voissa pannulla ja mausta suolalla.
  5. Kokoa annos.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef VIP

Tänä keväänä MasterChefin himoitusta tittelistä kisaa joukko tunnettuja suomalaisia. Julkkisten tähdittämä MasterChef VIP käynnistyy 2.3. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

Tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.