Minttu-suklaakakku mansikoilla

Minttu-suklaakakku mansikoilla

Juhlien helpoin ja makein kahvipöydän kuningatar on minttu-suklaarahkalla täytetty mansikkakakku. Tätä herkkua on vaikea vastustaa.

Ainekset12 annosta

12 annosta

Kakkupohja

5
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kostutukseen

1 ½ dl
1 tl
vaniljasokeria

Täyte ja koristelu

3 prk (à 200 g)
4 dl
2 dl
mansikkamarmeladia
750 g
tuoreita mansikoita
minttutäytteisiä suklaamakeisia , esim. After eight
mintunlehtiä

Ohje

  1. Katso videolta, kuinka minttu-suklaakakku valmistuu:
    http://www.youtube.com/watch?v=G22VqZtRRMI
  2. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin.
  3. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Nostele varovasti tasaiseksi.
  4. Kaada vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 45 min.
  5. Kumoa hiukan jäähtynyt kakku ritilän päälle. Anna jäähtyä hyvin.
  6. Leikkaa sahalaitaisella veitsellä vaakasuoraan kolmeen yhtä paksuun osaan.
  7. Vaahdota vispikerma. Yhdistä se rahkan kanssa. Kuutioi 2/3 mansikoista.
  8. Nosta alin pohja tarjoiluvadille. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä levylle puolet mansikkamarmeladista, puolet mansikkakuutioista ja n. 1 cm:n paksuudelta kerma-rahkaseosta.
  9. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta. Täytä kuten edellinen väli. Nosta päällimmäinen levy kakun päälle. Kostuta.
  10. Levitä loppu kerma-rahkaseos kakun pinnalle ja reunoille. Tasoita lastalla.
  11. Asettele kakun pinnalle loput mansikat puolitettuina, minttusuklaamakeisia ja mintunlehtiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
181 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
52 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›