Minttu-suklaakerrosjälkkäri

Minttu-suklaakerrosjälkkäri

20 min
keskitaso
246 kcal / 100g
3
7

Raikas minttu-suklaarahka maustaa tämän kuohkean jälkiruoan. Itse tehty pistaasikrokantti viimeistelee maukkaan kokonaisuuden.

Ainekset

4 annosta
2
valkuaista
½ dl
sokeria
2 prk (à 200 g)
100 g
minttusuklaakeksejä

Minttu-pistaasikrokantti

½ dl
pistaasipähkinöitä
½ dl
sokeria
2 rkl
tuoretta minttua hienonnettuna

Ohje

  1. Valmista ensin minttu-pistaasikrokantti: rouhi pistaasipähkinät. Sulata sokeri pannulla keskilämmöllä, varo palamista. Ota pannu levyltä. Lisää pistaasipähkinät ja minttu. Kaada seos leivinpaperille. Jäähtyessään krokantti kovettuu. Murenna krokanttia veitsellä tai huhmareessa.
  2. Vaahdota valkuaiset (tai kerma). Lisää sokeri vähin erin vaahdotuksen aikana. Yhdistä vaahto ja rahka.
  3. Rouhi keksit veitsellä. Kerrostele maljoihin minttusuklaavaahtoa ja keksimurua. Ripottele krokantti pinnalle.
  4. Viimeistele halutessasi mintunlehdillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
246 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
11 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
16 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)