Minttu-suklaapalat

Minttu-suklaapalat

46 min
keskitaso
342 kcal / 100g
24
41

Mokkapalat saivat nyt kaveriksi minttu-suklaapalat. Tumma piirakkapohja saa pinnalle mintun makuisen kuorrutteen, jota voi halutessaan valmistaa vaikka tuplana!

Ainekset

24 palaa / uunipellillinen
200 g
2 dl
5 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 rkl (1 rkl = 3 tl)
leivinjauhetta
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 ½ dl
Marianne crush -rouhetta

Kuorrutus

100 g
1 dl
tomusokeria
1 prk (200 g)

Pinnalle

n. 50 g
tummaa suklaata tai minttusuklaata

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maito, niin se samalla jäähtyy.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos, jauhoseos sihdin läpi sekä karkkirouhe. Sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada leivinpaperille uunipannulle.
  6. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 15 - 17 min.
  7. Kuorrutus

  8. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon tomusokeri. Anna jäähtyä.
  9. Lisää rahka. Sekoita tasaiseksi. Enemmän kuorrutusta haluavat - kuorrute on helppo tehdä puolitoista tai kaksinkertaisena (kuvassa).
  10. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle leivospohjalle. Jos kuorrutus tuntuu vielä liian löysältä, nosta se hetkeksi jääkaapppiin (voi jähmettyy kylmetessään).
  11. Koristele juustohöylällä tai kuorimaveitsellä tehdyillä suklaalastuilla.
  12. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki

Lisää kuorrutuksen voisulaan 1 rkl kaakaojauhetta. Ripottele jo hieman kohmettuneen kuorrutteen päälle suklaalastujen sijaan 1/2 dl (30 g) Marianne crush -rouhetta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
342 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
20 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
110 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)