Minttuinen kotijuusto-hernesalaatti

Minttuinen kotijuusto-hernesalaatti

Raikkaan rouskuva hernesalaatti on oiva lisäke esim. paistetulle kalalle tai ylikypsäksi haudutetulle lampaalle.

Ainekset4 annosta

4 annosta
250 g
sokeriherneitä
150 g
vihreitä papuja
100 g
pakasteherneitä
3 rkl
extra virgin oliiviöljyä
2 - 3 rkl
limemehua
½ dl
minttua
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 pkt (250 g)
½ dl
pistaasipähkinöitä

Ohje

  1. Huuhtele sokeriherneet ja pavut. Poista tarvittaessa kovat kannat. Puolita tai leikkaa kolmeen osaan.
  2. Kiehauta sokeriherneet, pavut ja herneet nopeasti (1 - 2 min) suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä huuhtelemalla kylmällä vedellä.
  3. Mausta kasvikset oliiviöljyllä, limemehulla, hienonnetulla mintulla, suolalla ja pippurilla.
  4. Kaada seos tarjoiluvadille. Murra päälle kotijuusto. Lisää rouhitut pistaasipähkinät.
  5. Valuta lopuksi pinnalle öliiviöljyä ja limemehua. Lisää vielä sormisuolaa. Tarjoa lisäkesalaattina.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
129 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g
Kalsium
150 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›