Minttusuklainen kahvikakku

Minttusuklainen kahvikakku

Kahvipöydän suklaakakku saa nyt makua mintusta. Kakun voi myös päällystää mintun säväyttämällä mantelikuorrutuksella.

1 h 15 min
keskitaso
386 kcal / 100g
7
28

Ainekset22 palaa

22 palaa
200 g
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
1 prk (200 g)
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kuivattua minttua

Vuokaan

kaakaojauhetta tai korppujauhoa

Ohje

  1. Voitele 1,8 litran vetoinen rengasvuoka. Jauhota se kaakaojauheella tai korppujauholla.
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, vatkaa välillä. Lisää rahka, sekoita hyvin.
  3. Yhdistä jauhot, kaakao, leivinjauhe ja minttu (murskaa se ensin pulverimaiseksi kämmenen pohjassa) kulhossa.
  4. Lisää kuivat aineet siivilän läpi voi-rahkaseokseen. Sekoita nuolijalla sen verran, että taikina on tasaista. Nostele taikina vuokaan.
  5. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 55 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
  6. VINKIT

  7. * Mantelikuorrutus: Paahda kevyesti 1 dl mantelirouhetta kasarissa. Lisää 25 g Valio voita, 3 rkl sokeria, 1/2 dl omenamehua ja 1/3 tl kuivattua minttua (murskaa ensin pulverimaiseksi kämmenen pohjassa). Keitä 2 - 3 min. Levitä hieman jäähtynyt ja jonkin verran jähmettynyt kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
  8. ** Kakku säilyy viikkoja jääkaapissa folioon ja kelmuun käärittynä. Kakun voi myös pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
386 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g
Kalsium
120 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)