Miska Haakanan mozzarella-cheddarpizza, paahdettuja auringonkukansiemeniä, kirsikkatomaattia ja basilikaa

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Miska Haakanan mozzarella-cheddarpizza, paahdettuja auringonkukansiemeniä, kirsikkatomaattia ja basilikaa

Miska Haakanan mozzarella-cheddarpizza, paahdettuja auringonkukansiemeniä, kirsikkatomaattia ja basilikaa

Reseptiyhteistyö MasterChef

Miska Haakanan mozzarella-cheddarpizza, paahdettuja auringonkukansiemeniä, kirsikkatomaattia ja basilikaa

Ensimmäisessä jaksossa kilpailijat saivat tehtäväkseen valmistaa annoksen, jota voisivat syödä autiolla saarella joka päivä loppuelämänsä ajan.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Pizzataikina

3 dl Durumvehnäjauhoja
2 dl Puolikarkeita vehnäjauhoja
3,25 dl Vettä, kädenlämpöinen
1/2 pss Kuivahiivaa
1 tl Sokeria
1 rkl Oliiviöljyä
1 tl Suola

Pizzakastike

1 tlk Kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1 kpl Sipuli
2 - 3 kpl Valkosipulinkynsiä
1/2 punttia Basilikaa
1 rkl Oliiviöljyä
2 tl Sokeria
1 tl Oregano, kuivattu
1 rkl Basilika, kuivattu
Pippuri
Suola

Täytteet

2,5 dl Mozzarellaraastetta
2,5 dl Cheddarraastetta
1/2 punttia Basilikanlehtiä
8 kpl Kirsikkatomaatteja
0,5 dl Auringonkukansiemeniä

Ohje

  1. Valmista pizzataikina. Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon. Lisää joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita. Lisää kulhoon vehnäjauhot ja oliiviöljy. Vaivaa taikina tasaiseksi kimmoisaksi taikinaksi noin 8 minuuttia. Lisää tarvittaessa lisää jauhoja. Jaa taikina 2 osaan ja pyörittele palloiksi öljyttyihin astioihin. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia kelmun alla. Kauli taikinapalloista sopivan ohuet pizzapohjat.
  2. Valmista pizzakastike. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla. Murskaa kokonaiset tomaatit murskaksi ja lisää pannulle. Anna hautua 20 - 40 minuuttia. Lisää loput raaka-aineet. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Valmista täytteet. Paahda auringonkukanisiemeniä kuivalla pannulla. Pilko kirsikkatomaatit ja nypi basilikalehdet valmiiksi.
  4. Levitä pizzakastiketta pohjien päälle. Laita juustot kastikkeet päälle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 - 10 minuuttia.
  5. Kokoa annos. Koristele paahdetuilla auringonkukansiemenillä, kirsikkatomaateilla ja basilikanlehdillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef VIP

Tänä keväänä MasterChefin himoitusta tittelistä kisaa joukko tunnettuja suomalaisia. Julkkisten tähdittämä MasterChef VIP käynnistyy 2.3. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

Tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›