Mozzarella-panzanellasalaatti

Mozzarella-panzanellasalaatti

Panzanella on alun perin toscanalainen leipäsalaatti. Leivän lisäksi pääraaka-aineita ovat tomaatit ja sipuli. Salaattiin käytettävä leipä voi hyvin olla hieman kuivahtanuttakin. Kastikkeeksi kelpaa oliiviöljy ja viinietikka.

Ainekset4 annosta

4 annosta
n. 3 (120 g)
kesäsipulia
1 pkt (150  g)
2 viipaletta (75 g)
hiivaleipää
3 - 4 (320 g)
(luumu)tomaattia
1 (300 g)
kurkku
½ dl
kapriksia
1 ruukku (1 dl)
tuoretta basilikaa

Kastike

½ dl
oliiviöljyä tai rypsiöljyä
1 rkl
sitruunamehua
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
valkosipulin kynsi

Ohje

  1. Valmista ensin kastike ison salaattikulhon pohjalle: yhdistä kaikki ainekset, lisää valkosipuli hienonnettuna
  2. Hienonna kesäsipulit. Leikkaa valutetut mozzarellaviipaleet pieniksi kuutioiksi. Lisää sipuli ja mozzarella kastikkeeseen marinoitumaan.
  3. Leikkaa leivästä reunat pois. Leikkaa leipäviipaleet n. 1 cm:n kuutioiksi. Halkaise tomaatit. Koverra lusikalla neste ja siemenet pois.
  4. Kuutioi tomaatit ja kurkku n. 1 cm:n kuutioiksi. Hienonna kaprikset ja basilikan lehdet.
  5. Yhdistä kaikki aineet keskenään. Anna maustua jääkaapissa hetkisen ennen tarjoilua.

Vinkki

Korvaa halutessasi tavallinen sipuli 1 - 2 dl:lla hienonnettua ruohosipulia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
110 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
8 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
94 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)