Muhkeat rahkaletut (Pikablinit)

Muhkeat rahkaletut (Pikablinit)

40 min
helppo
144 kcal / 100g
1
2

Blinit kuuluvat alkuvuoden ruokaherkkuihin. Nauti nämä osittain tattarijauhoista tehdyt rahkaletut blinien asemasta. Mehevät rahkaletut maistuvat niin suolaisten kuin makeiden täytteiden kanssa.

Ainekset

24 kpl
3 dl
vehnäjauhoja tai 2 dl vehnäjauhoja + 1 dl tattarijauhoja
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 rkl
leivinjauhetta
1
kananmuna
1 prk (250 g)
2 ½ dl

Paistamiseen

Lisäkkeeksi

mätiä , Valio smetanaa laktoositon ja sipulisilppua

TAI

lämminsavulohta

TAI

sieni- tai coleslawsalaattia

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa.
  2. Lisää muna, rahka ja maito. Sekoita tasaiseksi.
  3. Anna taikinan turvota hetki ennen paistamista. Valmistele sillä aikaa haluamasi lisäkkeet ja laita ne tarjolle.
  4. Paista keskilämmöllä pieniä, paksuhkoja lettuja.
  5. Tarjoa suolaisten lisäkkeiden kera.
  6. JÄLKIRUOKALETUT

  7. * Tarjoa vehnäjauhoilla tehtyjä rahkalettuja hillon tai marjasurvoksen kanssa. Tarjoa lisänä Valio maustettua rahkaa vanilja, sitruuna, kuningatar tai valkosuklaa-lime HYLA.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
144 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
2 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
196 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)