Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on monipuolinen tarjottava. Se soveltuu arkeen ja juhlaan. Sen voi tarjota tilanteen mukaan joko alku- tai pääruokana ja se sopii lounaaksi, päivälliseksi tai iltapalaksi.

55 min
helppo
125 kcal / 100g
16
24

Ainekset4 annosta

4 annosta

Munakastaikina

5 dl
5
luomu kananmunaa
¾ tl
suolaa
½ ruukkua
tuoretta basilikaa ja / tai persiljaa
2 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Jauhelihatäyte

400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl
½ tl
suolaa
1 mm (maustemitta)
valkopippuria
1 (100 g)
porkkana
1 (135 g)
purjo
1 ½ rkl
vehnäjauhoja
2 dl
1 rkl
tomaattipyreetä
1 (60 g)
suolakurkku
5 kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 2 dl (100 g)
1
omena

Pinnalle

n. 1/2 dl (25 g)

Ohje

  1. Sekoita maito, munat, suola ja suikaloitu basilika kulhossa. Lisää jauho-leivinjauheseos. Sekoita.
  2. Päällystä korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla. Kaada seos pellille.
  3. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla n. 25 min tai kunnes kypsä. Valmista paistamisen aikana täyte.
  4. Täyte

  5. Paista jauheliha voissa pannulla. Mausta.
  6. Lisää karkeaksi raastettu porkkana (jätä vähän koristeluun). Hienonna halkaistu ja pesty purjo. Lisää pannulle. Paista pari min.
  7. Ripottele päälle vehnäjauhot. Sekoita.
  8. Lisää kerma, tomaattipyree, kuutioitu suolakurkku ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit. Hauduta 5 min.
  9. Kumoa kypsä munakaslevy toiselle leivinpaperille. Levitä jauhelihatäyte. Ripota päälle raastettu juusto ja omena pieninä kuutioina.
  10. Kääri munakaslevy rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Jätä saumapuoli alaspäin.
  11. Nosta rulla takaisin uunipellille tai uuninkestävään tarjoiluastiaan. Ripota loput porkkana- ja juustoraasteet rullan pinnalle.
  12. Kuorruta uunin keskiosassa 200 asteessa n. 5 min.
  13. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
125 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
6 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
114 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)