
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
55 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2½ dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 6½ dl vehnäjauhoja
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 sitruunan kuori raastettuna
Päälle
- 600-700 g raparperipaloja
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vettä
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa appelsiiniValio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- ½ dl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito ja kardemumma kädenlämpöiseksi/haaleaksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita kunnes liuennut.
- Lisää sokeri, suola ja 1 tl raastettua sitruunan kuorta (säästä loppuraaste, jos sitä jää yli). Alusta jauhot joukkoon ja lopuksi huoneenlämpöinen, pehmeä voi.
- Taputtele taikina leivinpaperin päälle uunipannulle - myös reunoille. Kohota lämpimässä liinan alla 30 min.
- Laita raparperipalat, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna ja keitä muutama min, jos palat paksumpia, keitä 5 min. Nosta sivuun.
- Yhdistä rahka ja sokeri. Levitä taikinan päälle . Jos taikina on valunut reunoilta, painele sitä takaisin ylös. Lusikoi päälle raparperit (käytä irtoliemi muuhun leivontaan tai ruoanlaittoon).
- Paista piirakka uunin keskiosassa 200 asteessa 25 min tai kunnes se on kypsä. Ripottele päälle mahdollinen jäljelle jäänyt kuoriraaste.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
211 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
32,6 g
Rasva
6,2 g
Tyydyttynyt rasva
3,5 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa