Munaton raparperi-rahkapiirakka

Munaton raparperi-rahkapiirakka

1 h 25 min
keskitaso
240 kcal / 100g
2
2

Maukas pullapohjainen raparperipiirakka valmistuu mainiosti myös ilman kananmunaa. Appelsiini ja raparperi ovat mitä mainioin makupari.

Ainekset

24 palaa
2 ½ dl
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
¼ tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
6 ½ dl
vehnäjauhoja
100 g
1
sitruunan kuori raastettuna

Päälle

reilu 1 l ( 600 - 700 g)
raparperipaloja
1 dl
sokeria
1 rkl
vettä
2 prk (à 200 g)
½ dl
sokeria

Ohje

  1. Lämmitä maito ja kardemumma kädenlämpöiseksi/haaleaksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita kunnes liuennut.
  2. Lisää sokeri, suola ja 1 tl raastettua sitruunan kuorta (säästä loppuraaste, jos sitä jää yli). Alusta jauhot joukkoon ja lopuksi huoneenlämpöinen, pehmeä voi.
  3. Taputtele taikina leivinpaperin päälle uunipannulle - myös reunoille. Kohota lämpimässä liinan alla 30 min.
  4. Laita raparperipalat, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna ja keitä muutama min, jos palat paksumpia, keitä 5 min. Nosta sivuun.
  5. Yhdistä rahka ja sokeri. Levitä taikinan päälle . Jos taikina on valunut reunoilta, painele sitä takaisin ylös. Lusikoi päälle raparperit (käytä irtoliemi muuhun leivontaan tai ruoanlaittoon).
  6. Paista piirakka uunin keskiosassa 200 asteessa 25 min tai kunnes se on kypsä. Ripottele päälle mahdollinen jäljelle jäänyt kuoriraaste.

Vinkki

Jos haluat oikaista valmistuksessa, voit kohottaa taikinan vain kerran eli suoraan pellillä taputeltuna. Rakenteessa on pieni ero, mutta ei merkittävä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
240 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
5 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
34 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)