Murotaikina

Murotaikina
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Murotaikina

Monikäyttöinen ja helppo perusohje, jolla valmistat niin makeat piirakkapohjat kuin tuunattavissa olevat pikkuleivät.

Valmistusaika

Työaika
10 min
Yhteensä
10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
66 arvostelua

Ainekset1 annos, n. 650 g

1 annos, n. 650 g
200 g
1 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
( ½ tl
leivinjauhetta )
ripaus
suolaa
1
kananmuna

Ohje

  1. Taikinasta tulee n. 60 pikkuleipää tai 2 piirakkapohjaa (à ø 22 cm).
  2. Jos valmistat pikkuleipiä, lisää vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhetta ja halutessasi 1/4 dl sokeria. Perusmassasta saadaan makuaineita lisäämällä erilaisia pikkuleipiä. Piirakkapohjaan et tarvitse leivinjauhetta.
  3. Nypi voi , sokeri, suola ja vehnäjauhot (+ leivinjauhe) kulhossa. Lisää muna. Huoneenlämpöisen voin voit myös ensin vaahdottaa sokerin kanssa ja lisätä sitten muut raaka-aineet.
  4. Käyttäessäsi taikinan piirakkapohjaan, voit taputella sen piirakkavuokaan heti sen valmistuttua. Jos teet viipaloitavia pikkuleipiä, laita taikina hetkeksi kylmään, jolloin taikina on helpompi muotoilla tangoksi ja viipaloida.
  5. Murotaikinan paisto-ohje riippuu taikinan käyttötavasta. Pikkuleivät paistetaan uunin yläosassa 225 - 250 asteessa. Piirakkapohjan voi joko esipaistaa ennen täyteen lisäämistä tai kypsentää täytteen kanssa uunin ala-/keskiosassa 200 asteen lämpötilassa. Paistoaika riippuu paistettavan taikinamassan paksuudesta ja piirakoiden kohdalla lisäksi täytteen määrästä ja vuoan materiaalista. Paisto-ohjeet on annettu tasalämpöä käyttäen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
456 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
49 g
Rasva
26 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.