Murotaikina

Murotaikina

Monikäyttöinen ja helppo perusohje, jolla valmistat niin makeat piirakkapohjat kuin tuunattavissa olevat pikkuleivät.

10 min
helppo
456 kcal / 100g
1
0

Ainekset1 annos, n. 650 g

1 annos, n. 650 g
200 g
1 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
1
kananmuna

Ohje

  1. Taikinasta tulee n. 60 pikkuleipää tai 2 piirakkapohjaa (à ø 22 cm).
  2. Jos valmistat pikkuleipiä, lisää vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhetta ja halutessasi 1/4 dl sokeria. Perusmassasta saadaan makuaineita lisäämällä erilaisia pikkuleipiä. Piirakkapohjaan et tarvitse leivinjauhetta.
  3. Nypi voi , sokeri, suola ja vehnäjauhot (+ leivinjauhe) kulhossa. Lisää muna. Huoneenlämpöisen voin voit myös ensin vaahdottaa sokerin kanssa ja lisätä sitten muut raaka-aineet.
  4. Käyttäessäsi taikinan piirakkapohjaan, voit taputella sen piirakkavuokaan heti sen valmistuttua. Jos teet viipaloitavia pikkuleipiä, laita taikina hetkeksi kylmään, jolloin taikina on helpompi muotoilla tangoksi ja viipaloida.
  5. Murotaikinan paisto-ohje riippuu taikinan käyttötavasta. Pikkuleivät paistetaan uunin yläosassa 225 - 250 asteessa. Piirakkapohjan voi joko esipaistaa ennen täyteen lisäämistä tai kypsentää täytteen kanssa uunin ala-/keskiosassa 200 asteen lämpötilassa. Paistoaika riippuu paistettavan taikinamassan paksuudesta ja piirakoiden kohdalla lisäksi täytteen määrästä ja vuoan materiaalista. Paisto-ohjeet on annettu tasalämpöä käyttäen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
456 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
49 g
Rasva
26 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g
Kalsium
14 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)