Mustaherukka-vaniljakakku brownie pohjalla

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Mustaherukka-vaniljakakku brownie pohjalla

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

1 h

Lf elokuun haaste, Pippurinen II palkinto, muunnelma Lomelinos tårtor kirjasta

Ainekset

Herukka-Brownie pohja:

225 g voita (Valio)
200 g tummaa suklaata
3 dl muskavadosokeria
1½ dl sokeria
4 kananmunaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaota
1 tl leivinjauhetta
100 g tuoreita herukoita

Mustaherukkatäyte:

2 dl kuohukermaa (Valio)
100 g tuorejuustoa (Valio)
2 liivatetta
2 rkl mustaherukkamehua
100 g mustaherukoita
sokeria maun mukaan

Vaniljatäyte:

3 dl kuohukermaa (Valio)
1 vaniljatanko
tomusokeria maun mukaa
vaniljasokeria maun mukaan
200 g tuorejuustoa (Valio)
2 liivatetta

Koristelu:

hieman vatkattua kermavaahtoa (V
suklaarullia tai -sikareita
mustaherukoita, karhunvadelmia
pala koristenauhaa rusetiksi

Ohje

  1. 1. Käytin vain yhtä 18 cm vuokaa, joten tein vain puolikkaan taikinan pohjaa varten ja siinäkin oli reilusti. Lämmitä uuni 175°C. Voitele kaksi 15 cm vuokaa. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Anna jäähtyä hieman. Vispaa muskavadosokeri, sokeri ja munat niin että syntyy vaahto (n.3min). Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää suklaavoiseos sokerimunaseokseen. Sekoita kunnes seos on tasaista. Siivilöi sekaan kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina tasaisesti molempiin vuokiin. Painele taikinaan mustaherukoita. Paista 45-50min (Minun uunissa ei tarvinnut olla kuin 35min). Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa sopivan paksuiseksi. Ylijäänyttä pohjaa käytetään kakkuun myöhemmin. Laita pohja irtopohja vuokaan ja tee herukkatäyte.
  2. 2. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja notkista tuorejuusto. Soseuta marjat. Sekoita marjasose tuorejuuston sekaan. Kiehauta viinimarjamehu ja liota siihen liivatelehdet. Kaada liivatemehu tuorejuuston sekaan. Nostele seokseen kermavaahto. Kaada pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.
  3. 3. Laita liivatteet kylmään veteen. Kiehauta 1dl kermaa ja laita sekaan vaniljatangosta siemenet, pilko myös koko tanko kerman sekaan. Ota pois levyltä ja annan vaniljatangon maustaa kermaa n. 15min. Siivilöi sitten kerma ja kiehauta se uudestaan. Liota kuumaan kermaan liivatteet. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja notkista tuorejuusto. Kaada liivatekerma tuorejuuston sekaan ja nostele kermavaahto seokseen. Lisää tarvittaessa vaniljasokeria ja mausta tomusokerilla maun mukaan. Laita hyytyneen herukkaseoksen päälle brownie pohja paloja ja kaada palojen päälle vaniljatäyte. Anna hyytyä jääkaapissa.
  4. 4. Ota kakku vois vuoasta ja levitä reunoille ohut kerros kermavaahtoa jotta voit kiinnittää suklaasikarit reunoille. Koristele koko reunus sikareilla ja kiedo niiden ympärille lopuksi rusetti. Kiinnitä sikarit kunnolla reunoille, jotta ne pysyvät paikallaan myös kakkua leikatessa. Asettele kakun päälle tuoreita herukoita. Herukoiden kaveriksi lisäsin koristeeksi muutaman karhunvadelman pintaa elävöittämään.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö