Mustapapuburgerit

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

Mustapapuburgerit

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

45 min

Mustapavuista valmistetut pihvit toimivat kasvishampurilaisissa verrattoman hyvin. Kun hampurilainen kruunaataan lisäksi cheddarjuustolla ja Auralla sekä grillimaustetulla kermaviilikastikkeella, on täydellinen burgeri kasassa.

Ainekset

Mustapapupihvit

460 g
Mustapapuja
1 ½ dl
korppujauhoja
1 kpl
kananmuna
1 kpl
sipulia
1 kpl
valkosipulia
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
chilijauhetta

Kermaviilikastike

1 kpl
1 rkl
grillikastiketta
½ tl
sriracha-chilikastiketta
1 ripaus
suolaa
½ tl
sokeria

Lisäksi

8 kpl
Hampurilaissämpylöitä
2 kpl
tomaattia
1 nippu
lehtisalaattia
150 g
100 g
5 rkl
ketsuppia

Ohje

  1. Mustapapupihvit

  2. Valuta pavut ja murskaa ne kulhossa haarukalla. Papuihin voi jäädä hiukan paloja, niin pihvit saavat hyvän suutuntuman.
  3. Raasta sipuli ja valkosipuli ja sekoita muiden aineiden kanssa papujen joukkoon. Anna vetäytyä 15 min.
  4. Muotoile taikinasta kostutettujen sormien avulla pyöreitä palloja ja painele pihveiksi. Paista pannulla kypsiksi voin tai öljyn kera.
  5. Kermaviilikastike

  6. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
  7. Hampurilaiset

  8. Kasaa hampurilaiset lämmittämällä sämpylöitä pannulla tai grillaten. Sulata myös Oltermanni Cheddar -viipaleet pihvien päälle.
  9. Täytä hampurilaiset kermaviilikastikkeella, ketsupilla, murennetulla aurajuustolla, pihvillä, tomaattiviipaleilla ja salaatilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö