Mustapekan juustopiiras

Reseptiyhteistyö: kesaruokaa-juustoista

Mustapekan juustopiiras

Reseptiyhteistyö: kesaruokaa-juustoista

30 min

Mustapekan juustopiiras on mainio kumppani kaikille kevään ja kesän raaka-aineille, kuten parsalle, salaateille, yrteille, makeille tomaateille ja paistetuille kantarelleille.

Ainekset

Sekoitettu voitaikinapohja

3 dl
vehnäjauhoja
125 g
3 rkl
kylmää vettä

Täyte

4 dl
(n.150 g) Valio Finlandia™ juusto raasteena
100 g
Valio Mustapekka® pippuri leikattava tuorejuusto
3 kpl
kananmunaa
3 dl
Valio ruokakerma 15% UHT HYLA®
1 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
½ tl
suolaa

Ohje

  1. Valmista pohjataikina. Käsin: Kuutioi voi ja nypi murumaiseksi seokseksi jauhojen kanssa. Lisää lopuksi jääkylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Monitoimikoneessa: Mittaa jauhot ja voi koneen kulhoon, jossa on leikkuuterä. Aja tasaiseksi muruseokseksi ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pingota irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi ja voitele reunat. Tasoita taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin noin tunniksi. Hyvin jäähtyneen pohjataikinan reunat pysyvät paistettaessa paremmin ylhäällä. Paista pohjataikinaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  3. Valmista täyte. Raasta juusto ja murusta Valio Mustapekka® joukkoon. Lisää kananmunat, kerma, timjami ja ripaus suolaa. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada esipaistetulle pohjalle.
  4. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen kuin irrotat piiraan vuoasta. Tarjoa piiras tomaatti-sipulisalaatin, paistettujen sienien tai muiden kesäkasvisten kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö