Mustikka-suklaahyydykekakku

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Mustikka-suklaahyydykekakku

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

4 h

Leivontafoorumin maalishaaste, erikoisruokavaliot. Onneli pääsi palkinnoille kakullaan, joka on gluteeniton ja maidoton! Koostumus on pohjaa myöten samettisen pehmeä. Pohjasta saa helposti munattoman tekemällä keksipohjan gluteenittomista ja kaurattomista kekseistä + maidottomasta margariinista.

Ainekset

Pohja:

2 kananmunaa
1 dl intiaanisokeria
3/4 dl perunatärkkelystä
½ tl leivinjauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Kostutus:

3/4 dl Alpro Original Soijajuoma
2 tl intiaanisokeria

Täyte:

6 dl Alpro Vispi, vispautuvaa so
2 dl intiaanisokeria
350 g Dammenberg Tumma Maya Exotic-suklaata, pähkinätön, gluteeniton, munaton, maidoton.
100 g pensasmustikoita (tuoreena tai pakasteena saatavuuden mukaan)
Pursotukset:
1 1/2 dl Alpro Vispiä + 2 tl intiaanisokeria

Koristelu:

20 g Dammenberg Tumma Maya Exotic-suklaata
pensasmustikoita

Ohje

  1. Pohja:

  2. Leikkaa leivinpaperista pala 26 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle (vuoan reunallekin voi laittaa suikaleen). Vaahdota munat ja siivilöity intiaanisokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita keskenään perunajauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja siivilöi ne vaahdon joukkoon varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 6 minuuttia. Irrota kääretorttupohjan reunoista mahdolliset leivinpaperi-reunasuikaleet. Siivilöi intiaanisokeria leivinpaperin päälle ja kumoa uunista tullut kääretorttupohja ylösalaisin sen päälle ja irrota kääretorttupohjassa kiinni oleva leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.
  3. Vuoraa 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Reunat voi myös vuorata leivinpaperilla tai reunakalvolla, niin vuoan reuna on myöhemmin helppo irrottaa. Pohja vetäytyy ja vähän kutistuu jäähtyessään ja nyt se on juuri sopiva tämänkokoiseen vuokaan. Aseta pohjalevy irtopohjavuoan pohjalle. Kakun voi myös koota pyöreän reunavuoan sisälle, suoraan tarjoilualustalle.
  4. Kostutus:

  5. Sekoita keskenään soijamaito ja intiaanisokeri. Kostuta pohjalevy tasaisesti vaikkapa pullasutia apuna käyttäen.
  6. Täyte:

  7. Vatkaa jääkaappikylmä kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon siivilöity intiaanisokeri. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita suklaasula tasaisesti vaahdon joukkoon. Kaada noin reilu puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle. Upota täytteeseen vieri viereen pensasmustikoita. Levitä loppu täyte päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia tai seuraavaan päivään.
  8. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle (ellet koonnut kakkua reunavuokaan). Tasoita reuna lastalla tai palettiveitsellä.
  9. Pursotukset:

  10. Vatkaa jääkaappikylmä soijavalmiste kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta se intiaanisokerilla. Lusikoi vaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla (1M). Jos vaahto ei ole tarpeeksi jämäkkää pursottamiseen, anna sen olla hetken aikaa jääkaapissa. Pursota ruusukkeita kakun päälle (vaahtoa jää vähän ylimääräistä).
  11. Koristelu:

  12. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Tipauta suklaasulaa lusikalla (tai pursota pienestä pursotinpussista) reunakalvolle/leivinpaperille pienehköiksi nokareiksi. Vedä pikkulusikalla nokaretta ylöspäin, jolloin suklaasta muodostuu pitkulainen, ohut koriste.
  13. Anna koristeiden jähmettyä jääkaapissa ja irrota ne kalvosta/paperista. Paina suklaakoristeet pystyyn kakun reunaosaan. Asettele lopuksi pensasmustikoita kakun päälle koristeeksi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö