Mustikka-vadelma piirakka

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Mustikka-vadelma piirakka

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

1 h

Mustikka-vadelma piirakka eli kuningatar piirakka sai inspiraationsa ranskalaisesta Gadettesta eli kuninkaiden tortusta. Hyödynnä Suomen metsien antimia ja täytä piirakka mustikoilla ja vadelmilla. Tarjoile sellaisenaan, vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera!

Ainekset

Rahkavoitaikina

250 g
Valio Eila™ Laktoositon maitorahka
250 g
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

3 dl
mustikoita
3 dl
vadelmia
1 rkl
tomusokeria
2 rkl
sokeria
1 rkl
vehnäjauhoja

Voiteluun

1 kpl
kananmuna

Koristeluun

1 tl
tomusokeria

Ohje

  1. Taikinan valmistus

  2. Paloittele voi kuutioiksi.
  3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe.
  4. Nypi voi kuivien aineiden joukkoon niin että taikina on pientä murusta.
  5. Lisää maitorahka ja sekoita taikina hyvin käsin. Älä vaivaa liikaa.
  6. Muotoile palloksi ja kääri kelmuun. Anna olla jääkaapissa ainakin 30 minuuttia tai vaikka yön yli.
  7. Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen pyöreäksi ohuehkoksi levyksi. Siisti reunat veitsellä tai taikinapyörällä.
  8. Piirakan valmistus

  9. Sekoita täytteen kaikki aineet sekaisin kulhossa.
  10. Levitä täyte tasaisesti taikinalevyn päälle niin että n. 5 cm reunoista jää tyhjäksi. Nostele taikinan reunat päälle ja laskosta.
  11. Voitele piirakan reunat kananmunalla.
  12. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.
  13. Anna piirakan jäähtyä 10 minuuttia ennenkuin nostat tarjoilualustalle.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö