Siirry sisältöön
Mustikkahyve

Mustikkahyve

Talkkunajauhon paahteinen maku sopii hyvin mustikoiden kanssa. Tarjoa mustikkahyve jälkiruokana aterian päätteeksi.

Mustikkahyve

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • n. 4 dl (200 g) mustikoita ja/tai vadelmia
  • 2 tl sitruunamehua
  • ¾ dl sokeria
  • 1½ tl vaniljasokeria
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl talkkunajauhoja

Pinnalle

  • ½ dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl fariinisokeria

Ohje

  1. Sulata pakastemarjat hieman kohmeisiksi. Lisää sitruunamehu ja sokerit. Vaahdota kerma.
  2. Yhdistä talkkunajauhot ja viimeiseksi vaahdotettu kerma mustikkaseoksen joukkoon. Tarkista makeus. Jaa annoskulhoihin.
  3. Paahda kaurahiutaleita ja fariinisokeria pannulla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 8 min, kunnes hiutaleet ovat saaneet hieman väriä. Jäähdytä seos.
  4. Koristele annokset rapealla kaurahiutaleseoksella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 263 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 31,3 g
Rasva 13,7 g
Tyydyttynyt rasva 7,4 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search