Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mustikkajuustokakku

Mustikkajuustokakku on yhtälailla rento kesäjuhlien herkku kuin juhlava itsenäisyyspäivän kakku. Halutessasi voi marmoroida täytteen ohjeen tapaan mustikkasoseella tai sekoittaa sen kokonaan tuorejuustotäytteen joukkoon, jolloin kakusta tulee kauniin violetti.

Mustikkajuustokakku
Mustikkajuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Keksipohja

  • 150 g kaurakeksejä
  • 60 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl kardemummaa

Täyte ja kiille

  • 7 (5 + 2) liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 3 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 2 dl
    Valio kreikkalaista jogurttia
    Samettisen pehmeä Valio kreikkalainen jogurtti on täydellinen valinta kreikkalaiseen tzatzikiin, dippeihin ja muihin kylmiin kastikkeisiin.…
    Valio kreikkalainen jogurtti 500 g laktoositon
  • 5 dl (250 g) mustikoita
  • 2 rkl sokeria

Koristeluun

  • 0 kg mustikoita
  • 0 kg tuoreita kukkia

Ohje

  1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kardemumma. Painele seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).
  2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto ja jogurtti tasaiseksi.
  4. Kiehauta n. 2 rkl vettä mikrossa. Sulata siihen 5 liivatetta. Kaada seos tuorejuusto-jogurttiseokseen samalla sekoittaen.
  5. Lisää lopuksi kermavaahto nostellen.
  6. Soseuta mustikat ja sokeri. Kiehauta puolet seoksesta kattilassa tai mikrossa. Sulata kaksi liivatetta kiehuvan mustikkaseoksen joukkoon. Yhdistä lopun mustikkasoseen kanssa.
  7. Kaada puolet tuorejuustotäytteestä vuokaan. Lusikoi mustikkasosetta päälle ja marmoroi lusikan varrella. Kaada loppu tuorejuustotäyte vuokaan, marmoroi mustikkasoseella ja kaada loppu mustikkasose kiilteeksi pinnalle. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
  8. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja kukilla ennen tarjoilua.

Vinkki

Mikäli käytät kukkia, jotka ei ole tarkoitettu syötäväksi, käytä kukkatuppea tai kelmua suojaamaan kakkua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 270 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 16,9 g
Rasva 19,9 g
Tyydyttynyt rasva 10,8 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustikoita
  • tuoreita kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search