Mustikkapiirakka

Reseptiyhteistyö: olgan-kotona

Mustikkapiirakka

Reseptiyhteistyö: olgan-kotona

15 min

Täyteläinen, tuorejuustolla pehmennetty mustikkapiirakka.

Ainekset

Murotaikinapohja:

100 g voita
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 dl täysjyväspelttijauhoja
1,5dl vaaleita spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
0,5 dl hunajaa
3 tl vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä

Lisäksi:

5 dl mustikoita

Ohje

  1. Mittaa kuppiin sokeri ja huoneenlämmössä sulanut voi, sekoita. Lisää jauhot sekä leivinjauhe. Painele taikina vuokaan.
  2. Notkista tuorejuusto kupissa. Lisää munat, hunaja ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon maissitärkkelys.
  3. Kaada tuoreet mustikat vuokaan pohjan päälle ja levitä täyte tasaisesti mustikoiden päälle.
  4. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö