Siirry sisältöön
Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka

Mummon mustikkapiirakka eli perinteinen tuoreista mustikoista tehty pullapohjainen mustikkapiirakka kuuluu kesään. Mustikkapiirakka valmistuu myös pakastemustikoista, joihin on sekoitettu perunajauhoja sitomaan mustikoista irtoavaa nestettä.

Mustikkapiirakka

Ainesosat

uunipannullinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ½ pkt (à 50 g) hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täyte

  • 1 l (600 g) mustikoita

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Pinnalle

  • ½ dl sokeria

Ohje

  1. Aloita mustikkapiirakan valmistaminen murentamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja Oivariini taikinaan. Kohota taikina vedottomassa paikassa.
  2. Ota kohonneesta taikinasta 3/4 ja kauli se levyksi. Nosta levy pellille leivinpaperille. Peitä liinalla ja kohota hyvin.
  3. Lisää kohonneelle pohjalle mustikat. (Jos käytät pakastemustikoita, sekoita jäisiin marjoihin 1 dl perunajauhoja). Kauli loppu taikina ohueksi levyksi. Voitele levy munalla ja leikkaa kapeiksi koristenauhoiksi. Tee nauhoista ristikko mustikkapiirakan päälle.
  4. Paista mustikkapiirakkaa 200 asteessa n. 20 min. Ripota sokeri kypsän piirakan pinnalle.

Vinkki

Mustikkapullat: Leivo kohonneesta taikinasta 24 pikkupullaa. Kohota pullat. Paina lasilla syvennys pulliin, voitele reunat. Lisää n. 4 dl mustikoita. (Jos käytät pakastemustikoita, sekoita jäisiin marjoihin ensin 2 - 3 tl perunajauhoja.) Paista 225 asteessa n.12 min. Lisää kypsille pullille sokeri.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 220 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 35,1 g
Rasva 5,9 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search