Mustikkapulla

Mustikkapulla
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mustikkapulla

Mustikkapulla

Herkulliset mustikkapullat maistuvat perheen ja ystävien seurassa maitolasillisen tai kahvikupposen kera.

Valmistusaika

Työaika
1 h 45 min
uunissa
10 min
Yhteensä
1 h 55 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset20 kpl

20 kpl

Pullataikina

2 ½ dl
vettä
2 ½ rkl
25 g
hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 ¼ dl
sokeria
1 tl
suolaa
1
kananmuna
( 1 tl
kardemummaa )
n. 7 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl

Voiteluun

kananmunaa

Täyte

5 dl
mustikoita
( 2 rkl
perunajauhoja )

Kypsille pullille

n. 1/2 dl
sokeria

Tarjoiluun

1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Sekoita maitojauhe ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola sekä muna ja kardemumma. Lisää osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja Oivariini taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla.
  2. Jaa kohonnut taikina 20 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.
  3. Paina kohonneisiin pikkupulliin lasilla syvennys. Kasta lasin pohjaa välillä vehnäjauhoihin, ettei se tartu pullaan.Voitele pullien reunat munalla. Lisää mustikat. (Jos käytät pakastemustikoita, lisää jäisiin marjoihin ensin perunajauhot.)
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä. Ripota sokeri pullien pinnalle vasta kun ne on otettu uunista.
  5. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki

Vinkki

Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.