Mustikkapullat

Mustikkapullat

1 h 55 min
keskitaso
241 kcal / 100g
1
1

Herkulliset mustikkapullat maistuvat perheen ja ystävien seurassa maitolasillisen tai kahvikupposen kera.

Ainekset

20 kpl

Pullataikina

2 ½ dl
vettä
2 ½ rkl
25 g
hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 ¼ dl
sokeria
1 tl
suolaa
1
kananmuna
1 tl
kardemummaa
n. 7 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl

Voiteluun

kananmunaa

Täyte

5 dl
mustikoita
2 rkl
perunajauhoja

Kypsille pullille

n. 1/2 dl
sokeria

Tarjoiluun

1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Sekoita maitojauhe ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola sekä muna ja kardemumma. Lisää osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja Oivariini taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla.
  2. Jaa kohonnut taikina 20 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.
  3. Paina kohonneisiin pikkupulliin lasilla syvennys. Kasta lasin pohjaa välillä vehnäjauhoihin, ettei se tartu pullaan.Voitele pullien reunat munalla. Lisää mustikat. (Jos käytät pakastemustikoita, lisää jäisiin marjoihin ensin perunajauhot.)
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä. Ripota sokeri pullien pinnalle vasta kun ne on otettu uunista.
  5. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki

Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
7 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
55 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)