Mutakakku suklaakuorrutteella

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Mutakakku suklaakuorrutteella

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

1 h

Leivontafoorumin maalishaasteen II sijalle ylti Henskis upealla, hieman erilaisella Mutakakulla.

Ainekset

Ainekset:

200 g Valion voita
200 g Fazerin Appelsiini Crispejä tummassa suklaassa
4 kananmunaa
2 dl tomusokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Suklaakuorrutus:

1 dl Valion vispikermaa
100 g tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria

Koristelu:

pekaanipähkinöitä, valkosuklaalastuja

Ohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan n. 24 cm), sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Murra Fazerin Appelsiini Crispit tummassa suklaassa paloiksi ja laita suklaa voin joukkoon. Anna sen sulaa samalla sekoittaen.
  3. Vatkaa sekä munat että sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita voisuklaaseos munasokerivaahtoon.
  4. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää ne varovasti sekoittaen taikinaan.
  5. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa n. 25 minuuttia. Mutakakun tarkoituksena on olla keskeltä löysähkö.
  6. Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutuksen lisäämistä. Voit myös antaa kakun olla yön yli jääkaapissa, jolloin siitä tulee entistäkin maukkaampi.
  7. Suklaakuorrutus:

  8. Kiehauta kerma kattilassa. Pilko suklaa. Sekoita suklaa ja vaniljasokeri kerman joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hetki.
  9. Levitä suklaakuorrutus mutakakun päälle ja koristele esim. pekaanipähkinöillä ja valkosuklaalastuilla. Anna kakun olla hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö