Muurikkaletut & täytteet

Muurikkaletut & täytteet
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Muurikkaletut & täytteet

Muurikkaletut & täytteet

Muurinpohjaletut sopivat kesäpäivään. Kokeile niiden kanssa sekä suolaista että makeaa täytettä.

Valmistusaika

Työaika
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset15 lettua

15 lettua
1 l
vettä
4
kananmunaa
2 dl
2 dl
ohrajauhoja
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
50 g

Paistamiseen

Kalatäyte

300 g
perattua savukalaa (lohta,kampelaa tai siikaa)
1 prk (200 g)
1 prk (120 g)
½ tl
sitruunapippuria
2 - 3 tl
sitruunamehua
½ dl
tilliä hienonnettuna

Mansikkatäyte

2 dl
n. 3 rkl
sokeria
1 prk (200 g)
1/2 - 1 l
mansikoita

Ohje

  1. Vatkaa 2 dl vettä ja munat sekaisin. Sekoita joukkoon kaikki kuivat aineet. Lisää loppu vesi ja voisula.
  2. Anna turvota n. 30 min. Paista taikinasta voissa muurinpohjapannulla tai tavallisella lettupannulla suuria lettuja.
  3. Tarjoa mansikka- tai kalatäytteen kanssa.
  4. Kalatäyte

  5. Hienonna ruodottomaksi perattu savukala. Lisää muut aineet.
  6. Mansikkatäyte

  7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri, vaniljarahka ja lohkoiksi leikatut mansikat.
Vinkki

Vinkki

* Korvaa vesi ja maitojauhe 1 litralla Valio kevytmaitoa tai Valio täysmaitoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›