Muurikkaletut & täytteet

Muurikkaletut & täytteet

Muurinpohjaletut sopivat kesäpäivään. Kokeile niiden kanssa sekä suolaista että makeaa täytettä.

1 h 15 min
helppo
148 kcal / 100g
0

Ainekset15 lettua

15 lettua
1 l
vettä
4
kananmunaa
2 dl
2 dl
ohrajauhoja
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
50 g

Paistamiseen

Kalatäyte

300 g
perattua savukalaa (lohta,kampelaa tai siikaa)
1 prk (200 g)
1 prk (120 g)
½ tl
sitruunapippuria
2 - 3 tl
sitruunamehua
½ dl
tilliä hienonnettuna

Mansikkatäyte

2 dl
n. 3 rkl
sokeria
1 prk (200 g)
1/2 - 1 l
mansikoita

Ohje

  1. Vatkaa 2 dl vettä ja munat sekaisin. Sekoita joukkoon kaikki kuivat aineet. Lisää loppu vesi ja voisula.
  2. Anna turvota n. 30 min. Paista taikinasta voissa muurinpohjapannulla tai tavallisella lettupannulla suuria lettuja.
  3. Tarjoa mansikka- tai kalatäytteen kanssa.
  4. Kalatäyte

  5. Hienonna ruodottomaksi perattu savukala. Lisää muut aineet.
  6. Mansikkatäyte

  7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri, vaniljarahka ja lohkoiksi leikatut mansikat.
Vinkki

Vinkki

* Korvaa vesi ja maitojauhe 1 litralla Valio kevytmaitoa tai Valio täysmaitoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
68 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›