Siirry sisältöön
Napoleon-leivokset

Napoleon-leivokset

Napoleon-leivos on rapeakuorinen voitaikinaleivonnainen, jossa on kermainen täyte. Nimi juontuu leivoksen kotikaupungista, Napolista. Ranskankielinen "napolitain"-sana (napolilainen) oli niin lähellä Napoleonia, että se muuntui pikkuhiljaa muotoon Napoleon.

Napoleon-leivokset

Ainesosat

leivosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 voitaikinalevyä

Kiisseli

  • 3 liivatelehteä
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio kahvikermaa
    Laktoositon Valio kahvikerma 10 % sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Ruoanlaittoon suosittelemme Valio ruokakermaa. Kahvikerma…
    Valio kahvikerma 2 dl laktoositon
  • 1 kananmuna
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu

Väliin

  • 2 rkl vadelmahilloa

Kuorrutus

  • 3 dl tomusokeria
  • 1 rkl rommia
  • 1 rkl vettä
  • 20 g tummaa suklaata

Ohje

  1. Kauli taikinalevyt 1 - 2 mm:n paksuisiksi, 12 x 22 - 26 cm:n (ohje alla) kokoisiksi levyiksi. Pistele. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 14 min. Anna jäähtyä.
  2. Kiisseli: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Mittaa kattilaan kahvikerma, muna, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan huolella sekoittaen kiehumispisteeseen. Nosta levyltä.
  3. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne kuumaan kiisseliin. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää se huoneenlämpöiseen kiisseliin.
  4. Halkaise levyt ohuella sahateräisellä veitsellä. Sivele pohjalevyt hyvin niukasti hillolla. Jaa kiisseli pohjille. Laita kansi päälle. Anna hyytyä kylmässä 2 tuntia.
  5. Sekoita tomusokeriin rommi ja vettä vähitellen kunnes saat sopivan kuorrutuksen. Levitä ohuelti kuorrutusta leivoslevyille.
  6. Sulata suklaa mikrossa ja valuta aivan ohuita viiruja suklaata esim. haarukalla vinottain sokerikuorrutuksen päälle. Leikkaa levyt neljään osaan ohuella sahateräisellä veitsellä.

Vinkki

Taikinalevyjen kauliminen: Myllyn Paras voitaikinalevyt (500 g = 5 kpl) kaulitaan 12 x 26 cm kokoisiksi levyiksi.

Mikäli kahvipöydässä on useita eri leivonnaisia tarjolla, leikkaa jokainen levy 8 osaan, jolloin saat 24 kpl pienempiä leivoksia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 289 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 31,4 g
Rasva 16,3 g
Tyydyttynyt rasva 9,1 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search