
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 20 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
3 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 voitaikinalevyä
Kiisseli
- 3 liivatelehteä
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kahvikermaaLaktoositon Valio kahvikerma 10 % sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Ruoanlaittoon suosittelemme Valio ruokakermaa. Kahvikerma…
- 1 kananmuna
- ½ dl sokeria
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
-
2 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Väliin
- 2 rkl vadelmahilloa
Kuorrutus
- 3 dl tomusokeria
- 1 rkl rommia
- 1 rkl vettä
- 20 g tummaa suklaata
Jaa resepti
Ohje
- Kauli taikinalevyt 1 - 2 mm:n paksuisiksi, 12 x 22 - 26 cm:n (ohje alla) kokoisiksi levyiksi. Pistele. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 14 min. Anna jäähtyä.
- Kiisseli: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Mittaa kattilaan kahvikerma, muna, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan huolella sekoittaen kiehumispisteeseen. Nosta levyltä.
- Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne kuumaan kiisseliin. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää se huoneenlämpöiseen kiisseliin.
- Halkaise levyt ohuella sahateräisellä veitsellä. Sivele pohjalevyt hyvin niukasti hillolla. Jaa kiisseli pohjille. Laita kansi päälle. Anna hyytyä kylmässä 2 tuntia.
- Sekoita tomusokeriin rommi ja vettä vähitellen kunnes saat sopivan kuorrutuksen. Levitä ohuelti kuorrutusta leivoslevyille.
- Sulata suklaa mikrossa ja valuta aivan ohuita viiruja suklaata esim. haarukalla vinottain sokerikuorrutuksen päälle. Leikkaa levyt neljään osaan ohuella sahateräisellä veitsellä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
299 kcal
Proteiini
3,2 g
Hiilihydraatti
35,8 g
Rasva
15,5 g
Tyydyttynyt rasva
8,6 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa