Napoleon-leivokset

Napoleon-leivokset
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Napoleon-leivokset

Napoleon-leivokset

Napoleon-leivos on rapeakuorinen voitaikinaleivonnainen, jossa on kermainen täyte. Nimi juontuu leivoksen kotikaupungista, Napolista. Ranskankielinen "napolitain"-sana (napolilainen) oli niin lähellä Napoleonia, että se muuntui pikkuhiljaa muotoon Napoleon.

Valmistusaika

Työaika
1 h 20 min
uunissa
2 h
Yhteensä
3 h 20 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset12 leivosta

12 leivosta
3
voitaikinalevyä

Kiisseli

3
liivatelehteä
1 prk (3,3 dl)
1
kananmuna
½ dl
sokeria
½ dl
perunajauhoja
1 tl
vaniljasokeria
2 dl

Väliin

n. 2 rkl
vadelmahilloa

Kuorrutus

3 dl
tomusokeria
1 rkl
rommia
1 rkl
vettä
20 g
tummaa suklaata

Ohje

  1. Kauli taikinalevyt 1 - 2 mm:n paksuisiksi, 12 x 22 - 26 cm:n (ohje alla) kokoisiksi levyiksi. Pistele. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 14 min. Anna jäähtyä.
  2. Kiisseli: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Mittaa kattilaan kahvikerma, muna, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan huolella sekoittaen kiehumispisteeseen. Nosta levyltä.
  3. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne kuumaan kiisseliin. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää se huoneenlämpöiseen kiisseliin.
  4. Halkaise levyt ohuella sahateräisellä veitsellä. Sivele pohjalevyt hyvin niukasti hillolla. Jaa kiisseli pohjille. Laita kansi päälle. Anna hyytyä kylmässä 2 tuntia.
  5. Sekoita tomusokeriin rommi ja vettä vähitellen kunnes saat sopivan kuorrutuksen. Levitä ohuelti kuorrutusta leivoslevyille.
  6. Sulata suklaa mikrossa ja valuta aivan ohuita viiruja suklaata esim. haarukalla vinottain sokerikuorrutuksen päälle. Leikkaa levyt neljään osaan ohuella sahateräisellä veitsellä.
Vinkki

Vinkki

* Taikinalevyjen kauliminen: Myllyn Paras voitaikinalevyt (500 g = 5 kpl) kaulitaan 12 x 26 cm kokoisiksi levyiksi.* Mikäli kahvipöydässä on useita eri leivonnaisia tarjolla, leikkaa jokainen levy 8 osaan, jolloin saat 24 kpl pienempiä leivoksia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
354 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›