Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 20 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
3 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
leivosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 voitaikinalevyä
Kiisseli
- 3 liivatelehteä
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kahvikermaaLaktoositon Valio kahvikerma 10 % sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Ruoanlaittoon suosittelemme Valio ruokakermaa. Kahvikerma…
- 1 kananmuna
- ½ dl sokeria
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
-
2 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Väliin
- 2 rkl vadelmahilloa
Kuorrutus
- 3 dl tomusokeria
- 1 rkl rommia
- 1 rkl vettä
- 20 g tummaa suklaata
Jaa resepti
Ohje
- Kauli taikinalevyt 1 - 2 mm:n paksuisiksi, 12 x 22 - 26 cm:n (ohje alla) kokoisiksi levyiksi. Pistele. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 14 min. Anna jäähtyä.
- Kiisseli: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Mittaa kattilaan kahvikerma, muna, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan huolella sekoittaen kiehumispisteeseen. Nosta levyltä.
- Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne kuumaan kiisseliin. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää se huoneenlämpöiseen kiisseliin.
- Halkaise levyt ohuella sahateräisellä veitsellä. Sivele pohjalevyt hyvin niukasti hillolla. Jaa kiisseli pohjille. Laita kansi päälle. Anna hyytyä kylmässä 2 tuntia.
- Sekoita tomusokeriin rommi ja vettä vähitellen kunnes saat sopivan kuorrutuksen. Levitä ohuelti kuorrutusta leivoslevyille.
- Sulata suklaa mikrossa ja valuta aivan ohuita viiruja suklaata esim. haarukalla vinottain sokerikuorrutuksen päälle. Leikkaa levyt neljään osaan ohuella sahateräisellä veitsellä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
289 kcal
Proteiini
3,3 g
Hiilihydraatti
31,4 g
Rasva
16,3 g
Tyydyttynyt rasva
9,1 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.