Napoleon-leivos on rapeakuorinen voitaikinaleivonnainen, jossa on kermainen täyte. Nimi juontuu leivoksen kotikaupungista, Napolista. Ranskankielinen "napolitain"-sana (napolilainen) oli niin lähellä Napoleonia, että se muuntui pikkuhiljaa muotoon Napoleon.
3 | voitaikinalevyä |
Kiisseli | |
---|---|
3 | liivatelehteä |
1 prk (3,3 dl) | |
1 | kananmuna |
½ dl | sokeria |
½ dl | perunajauhoja |
1 tl | vaniljasokeria |
2 dl | |
Väliin | |
n. 2 rkl | vadelmahilloa |
Kuorrutus | |
3 dl | tomusokeria |
1 rkl | rommia |
1 rkl | vettä |
20 g | tummaa suklaata |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.