Näyttävä bataatti-spiraalipiirakka

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Näyttävä bataatti-spiraalipiirakka

Näyttävä bataatti-spiraalipiirakka

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Näyttävä bataatti-spiraalipiirakka

Käännä luovuusnappi päälle ja taiteile ihana spiraalipiirakka oranssista ja violetista bataatista. Piirakan voi tehdä sesongin kasvisten mukaan: kokeile kesällä kesäkurpitsaa ja syksyllä punajuurta. Tarjoile piirakka sellaisenaan tai raikkaan vihersalaatin kera.

6 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset6 Henkilölle

taikina

100 g
3 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kylmää vettä
½ tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta

täyte

250 g
mascarponejuustoa
50 g
raastettua parmesaanijuustoa
2
kananmunaa
1 tl
kuivattua tai tuoretta timjamia
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

lisäksi

700 g
purppurabataattia ja bataattia
loraus öljyä
½ tl
suolaa
25 g

Ohje

  1. Mittaa kuivat ainekset kulhoon, sekoita. Leikkaa voi kuutioiksi ja nypi jauhojen sekaan. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin 15-30 minuutiksi.
  2. Kaulitse taikina ohueksi ja painele piirakkavuokaan. Töki haarukalla reikiä taikinaan ja esipaista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä hetki.
  3. Valmista täyte. Notkista mascarponejuusto ja lisää joukkoon raastettu parmesaani, hienonnettu timjami ja valkosipuli sekä mausteet, sekoita. Lisää lopuksi joukkoon kananmunat ja sekoita huolellisesti. Levitä täyte hieman jäähtyneen piirakkapohjan päälle.
  4. Valmistele bataatit. Kuori ja halkaise bataatit. Höylää mandoliinilla bataatista ohuita puolikuun muotoisia siivuja. Voit myös käyttää terävää keittiöveistä bataatin siivuttamiseen.
  5. Valmistele bataatit. Kuori ja halkaise bataatit. Höylää mandoliinilla bataatista ohuita puolikuun muotoisia siivuja. Voit myös käyttää terävää keittiöveistä bataatin siivuttamiseen. Aseta siivut kulhoon ja lorauta päälle hieman öljyä. Kypsennä siivuja mikrossa noin 30 sec-1 min niin että siivut pehmenevät. Mausta suolalla ja sekoita.
  6. Kääri muutama bataattisiivu pieneksi ruusuksi ja asettele se piirakan keskelle. Paina ruusuke täytteeseen niin että se pysyy kasassa. Asettele bataattisiivuja limittäin keskiruusun ympärille, kunnes olet peittänyt täytteen.
  7. Voitele bataattisiivut sulatetulla voilla ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Piirakka on valmis kun täyte on hyytynyt ja bataattisiivut pehmenneet. Viimeistele piirakka halutessasi paahdetuilla pinjansiemenillä ja timjamilla. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.