Nokkosletut

Nokkosletut
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Nokkosletut

Alkukesä on villiyrttien parasta sesonkia. Nokkonen on todellinen superfood, sillä se sisältää reilusti rautaa, c-vitamiinia ja kalsiumia. Nokkosta kasvaa kaikkialla. Nokkonen kannattaa poimia kuitenkin hiukan etäämpää kulkureiteistä sen ollessa vielä pientä.

Valmistusaika

Työaika
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset28 pikkulettua

28 pikkulettua
n. 150 g
nokkosta
3
luomu kananmunaa
5 dl
3 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa

Paistamiseen

Tarjoiluun

Valio Eila® kotijuustoa

tai Valio pehmeää raejuustoa

Ohje

  1. Ryöppää nokkosen lehdet kiehuvassa vedessä. Valuta hyvin ja hienonna.
  2. Lisää nokkosen joukkoon taikinan muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota 30 min.
  3. Paista taikinasta voissa pikkulettuja tai isoja lettuja.
  4. Tarjoa sellaisenaan tai murennetun kotijuuston tai raejuuston kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
151 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›